Sud BiH ukinuo provestepenu presudu Marku Radiću

0

Sud BiH naložio da nova presuda bude zasnovana na zakonu
 

Presudom ovog suda od 20. februara prošle godine, Radić je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 25, Šunjić 21, Brekalo 20 i Vračević 14 godina zatvora.

 

U ponovnom postupku koji će se voditi pred Apelacionim većem, otkloniće se učinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, preslušati već izvedeni, a po potrebi izvesti i novi dokazi, te nakon toga doneti nova, na zakonu zasnovana presuda, saopšteno je iz Suda BiH.

 

Protiv navedene presude, odbrane optuženih su blagovremeno uložili žalbe zbog povrede Evropske konvencije i osnovnih sloboda, bitne povrede odredaba krivičnog postupka, povrede krivičnog zakona, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i odluke o krivičnopravnoj sankciji, predlažući da se žalbe uvaže, pobijana presuda u celosti ukine i odredi održavanje glavnog pretresa pred Apelacionim većem.

 

Tužilac Tužilaštva BiH je takođe uložio žalbu zbog odluke o krivičnopravnoj sankciji, sa predlogom da se prvostepena presuda preinači u pogledu odluke o kazni na način da se povećaju izrečene zatvorske kazne u odnosu na optužene Radića, Šunjića i Brekala, a u odnosu na Vračevića da se potvrdi izrečena kazna zatvora u trajanju od 14 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here