Sud da presudi: Da li je mrtav ili meditira?

0

Iza spiritualnog vođe je ostalo veliko bogatstvo: Šri Ašutoš Maharadž 

 

Njegova svetost Šri Ašutoš Maharadž, osnivač religioznog reda “Divya Jyoti Jagrati Sansthan” čija vrednost iznosi preko 100 miliona dolara, preminuo je u januaru sudeći po njegovoj ženi i sinu.

 

Međutim, njegovi sledbenici odbili su da dozvole porodici da kremira njegovo telo zato što tvrde da je i dalje živ.

 

On se po njima nalazi u dubokom stanju meditacije i oni su zamrzli njegovo telo kako bi ono bilo očuvano u trenutku njegovog buđenja. Telo se trenutno nalazi u komercijalnom zamrzivaču u njegovom hramu.

 

Pokojni, ili živi, guru, koji je bio u sedamdesetim godinama, ustoličio je svoju sektu 198. godine kako bi promovisao “buđenje prema globlanom miru” i promovisao svet u kom “svaka individua postaje otelotvorenje istine, bratstva i pravde kroz večnu nauku samospoznaje”.

 

Grupa danas ima na hiljade sledbenika širom sveta i u njenom vlasnišvu se nalaze veliki posedi u Australiji, SAD, Južnoj Americi i Evropi.

 

Iako se mislilo da je preminuo usled srčanog udara, njegovi sledbenici veruju da je prosto odlutao u dublju formu meditacije koju i sam promoviše.

 

Sudeći po jednom od njegovih pomoćnika, Maharadža je mnoge godine proveo meditirajući u Himalajima na temperaturama ispod nule i da to nije ništa neobično.

Iako je policija potvrdila njegovu smrt, visoki sud je kasnije odbacio ovaj status a lokalni zvaničnici izjavili su da je u pitanju duhovna stvar i da njegovi sledbenici ne mogu biti naterani da veruju da je mrtav.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here