EPA/Jerry Lampen
Hašim Tači

Zločinačka politička vrhuška OVK, koja pred Specijalnim sudom u Hagu odgovara za brojne zločine nad srpskim narodom, aktivno se uključila u predizbornu kampanju za izbore koji su na KiM zakazani za 14. februar

Tako je predsednik Demokratskog saveza Kosova Kadri Veselji putem telefona, iz pritvora, govorio na političkom skupu koji je njegova stranka organizovala u Srbici.

Instrukcije svojim partijskim saradnicima, takođe iz haške ćelije, daju i Hašim Tači, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići, kojima je juče trebalo da se održi suđenje pred Specijalnim sudom. Ono je, međutim, odloženo za utorak, jer su izbori na KiM u nedelju.

Adilj Behramaj, politički savetnik Hašima Tačija, kaže da je ročište odloženo zbog izbora kako osumnjičena četvorka ne bi uticala na birače.

– Odlaganjem njihovog pojavljivanja pred sudijom, jer smo na pragu izbora, Specijalni sud se bavi političkim kalkulacijama. Plaše se da će njihovo jednodnevno medijsko pojavljivanje uticati na glasače i to im kvari politički scenario – rekao je on.

Zeri Angela iz Specijalizovanih veća u Hagu kazala je da sudska ročišta nisu odložena zbog izbora.

– Kao pravosudna institucija, Specijalizovana veća na Kosovu su u potpunosti usredsređena na vođenje poštenih, nepristrasnih i nezavisnih sudskih postupaka, uprkos političkom razvoju događaja. Pretpretresni sudija je odlučio da se odloži ročište iz organizacionih razloga – rekla je ona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here