Sukob Euleksa i grupe Albanaca u Prištini

0

Euleks policija sukobila se u Prištini sa većom grupom Albanaca (Foto: Ilustracija)
 

Do sukoba je došlo kada su pripadnici Euleksa pokušali da upadnu u prostoriju bolnice u kojoj se od utorka kriju odbegla trojica pripadnika terorističke grupacije "Drenička grupa" optužena za ratne zločine u selu Likovac kod Srbice.

 

Sami Ljuštaku, Sait Jašari i Ismet Hadža pobegli su zatvorskom obezbeđenju tokom navodnog lekarskog pregleda u Univerzitetskoj bolnici u Prištini.

 

Misija EU za vladavinu prava u međuvremenu je potvrdila da su trojica odbeglih zatvorenika, članova "Dreničke grupe" pronađena u krugu bolnice.

 

Njihovom ponovnom hapšenju i prebacivanju u pritvorsku jedinicu u severnoj Kosovskoj Mitrovici usprotivila se rodbina i pripadnici bivše OVK.

 

Pobegli optuženi za ratne zločine iz Dreničke grupe

 

Tužilac Euleksa Džonatan Ratel sinoć je u više navrata pokušao da ubedi Ljuštakua, koji je i predsednik opštine Srbica, da se preda, što je on odbio, rečeno je Srni u Kancelariji Euleksa.

 

Euleks je zvanično saopštio da ne odustaje od prebacivanja trojice okrivljenih za ratne zločine u pritvorsku jedinicu u sjevernoj Mitrovici i da ne stoje tvrdnje odbeglih pritvorenika da neće biti bezbedni u toj pritvorskoj jedinici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here