pixabay.com

Najmanje sedam osoba je ubijeno u sukobima između hinduista i muslimana koji su počeli prošle nedelje u Indiji, saopštile su danas lokalne vlasti.

Nasilje je izbilo prošlog ponedeljka, nakon što je hinduistička verska procesija prošla kroz većinski muslimansku oblast gradića Nuh, u državi Harijana, prenosi Rojters.

Do večeri se nasilje “prelilo” u susedni Gurugram, gde je zapaljena džamija, ubijeno svešteno lice i ranjena još jedna osoba.

Pojedini pripadnici muslimanske zajednice tvrde da su nepoznati muškarci dolazili u njihove zajednice i pretili im.

“Rekli su nam da izađeno iz naše kuće ili će je spaliti. Odlazimo, jer se bojimo”, rekla je jedna od stanovnica Gurugrama za agenciju ANI.

Oni koji su otišli u međuvremenu su se vratili u svoja sela ili su se preselili kod prijatelja i rođaka u drugim krajevima zemlje, prenose lokalni mediji.

2 COMMENTS

  1. O Bože, večne gluposti. Pravi vernik nikad neće drugoga na silu ubeđivat u svoju veru. Koran : “Nema vere na silu”. Zato, kako kaže 1 muslimanski hodža, ne postoje verski ratovi, sve su to sukobi između budala, ili državni sukobi koji se od strane državnika proglašavaju verskim. A neuka gomila im veruje. Jer nisu čitali ni Koran, ni Bibliu, niti bilo šta, većina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here