Dan uoči fudbalske utakmice između Hrvatske i Mađarske, koja je proglašena kao visokorizična, došlo je do incidenata u Splitu.

 

Najpre su oštećena dva stakla na parkiranom praznom kombiju mađarskih registracijskih oznaka, a potom je nekoliko osoba pokušalo da napadne dve osobe za koje se pretpostavlja da su mađarski navijači, izvestila je splitska policija.

Tom prilikom niko nije povređen zahvaljujući brzoj intervenciji policijskih službenika, dok je pet osoba privedeno.

Na raspolaganju je veći broj policajaca i iz drugih policijskih uprava, helikopter, dronovi i sve ostalo što može pomoći u detektovanju i sprečavanju eventualnih incidenata.

Portparolka PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić izjavila je za Hinu da su njihovi policajci raspoređeni na svim ključnim punktovima u gradu, odnosno na mestima gde će se okupljati navijači.

Kako javlja index.hr jutros su uhvaćene 24 osobe (jedna mađarske nacionalnosti, 23 hrvatske). Sedam osoba je kriminalistički obrađeno i prekršajno prijavljeno zbog postojanja sumnje u preprodaju ulaznica, čime su ostvarili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a oduzeto im je 11 ulaznica.

Očekuje se da će stadion Poljud biti ispunjen i primiti 33.000 navijača. Policajci u uniformi i civilu pojačano su prisutni na splitskim ulicama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here