D. Matić
Više od 400 parohijana na službi

Uprkos prohladnom i kišovitom vremenu svih prethodnih dana, nebo se smilovalo i na dan Vaskrsa i omogućilo pravoslavnim vernicima bonske parohije da po toplom i sunčanom vremenu proslave najradosniji hrišćanski praznik.

Tamara Petrović se pričešćuje

Više od 400 parohijana iz Bona i okolnih mesta se okupilo na jutarnjoj liturgiji koju je služio sveštenik Dragan Čolaković uz pratnju crkvenog hora, a tokom koje su osveštana ofarbana uskršnja jaja i obavljena sveta tajna pričešća za sve one koji su se pridržavali strogih pravila posta. Duhovni deo obeležavanja Hristovog vaskrsenja završen je čitanjem poslanice patrijarha Porfirija i besedom oca Dragana koji je pohvalio narod koji se okupio u velikom broju da proslave praznik i obavestio ih o novostima iz parohije i planovima za budućnost. Pre nego što se prešlo na zabavni deo svim vernicima podeljeni su nafora i osveštana uskršnja jaja. Svečani uskršnji ručak i zabava priređeni su u porti crkve i u obližnjoj sali gde je orkestar Slaviše Koraća uveseljavao sve prisutne uz kola i pesme za sve uzraste.

Aplauzi na debiju: Folklorna grupa Biseri

Prvi nastup Bisera

Folklorna grupa koja je formirana pre nešto više od tri meseca pri crkvenoj opštini Bon imala je svoj debi na proslavi Vaskrsa. Za svoj prvi nastup nagrađeni su gromoglasnim aplauzom, a oni su se publici odužili duplim nastupom. Naredni nastup Biseri će imati kroz šest nedelja na obeležavanju hramovne slave Spasovdana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here