pixabay.com

Perete li odeću dok ste na godišnjem odmoru?

Pranje veša na godišnjem odmoru zvuči zamorno, ali može pomoći da uštedite puno prostora u vašem koferu. Održavanje odeće čistom bez mašine iznenađujuće je jednostavno, a uz nekoliko brzih trikova vaša odeća će biti sveža i nosiva tokom celog odmora, piše Večernji list. Tvrdokorne fleke, recimo, od kreme za sunčanje, hrane, prljavštine i znoja, najlakše ćete rešiti ako na odmor sa sobom ponesete sredstvo za uklanjanje fleka pre pranja, koje se vrlo lako može ugurati u manji kofer. Nakon što nanesete sredstvo, dobro isperite predmet čistom vodom i onda ih ostavite da se osuši.

Takođe, stručnjaci preporučuju da koristite belo sirće, koje isto tako bez problema stane u kofer. Sve što treba da uradite je da ga pomešate sa hladnom vodom u jednoj posudi i zatim da dodate odeću. Ostavite je da se natapa oko dva sata, a nakon toga dobro isperite vodom.

Kada je u pitanju pranje kupaćih kostima, važno je slediti nekoliko jednostavnih koraka kako biste im sačuvali elastičnost i boju. Pranje kupaćih kostima slično je pranju grudnjaka. Trebalo bi da ih perete ručno, pogotovo ako u sebi imaju žicu. Ali stručnjaci preporučuju da ne koristite omekšivač jer on može da ošteti elastin u tkanini. Takođe, trebalo bi ih odmah nakon kupanja isprati u toploj vodi, a zatim ručno oprati deterdžentom za ručno pranje. Izbegavajte da ostavljate kupaće kostime mokre nakon upotrebe jer hemikalije poput hlora mogu oštetiti elastin i boju tkanine. I trebalo bi da ih sušite negde u hladu kako boja ne bi izbledela, a ako vam nije dostupan hlad, možete ih sušiti i u kupatilu.

Što se tiče sušenja odeće, ono što prvo treba da uradite je da nađete suv peškir, da ga položite na krevet, stavite odevni predmet na njega i čvrsto ga zamotate. Suv peškir će usisati deo dodatne vlage, omogućavajući odeći da se osuši brže.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here