Luka Jović (22) u fudbalsku ličnu kartu upisao trofej španskog superšampiona s Realom.

U okršaju madridskih gradskih rivala za trofej Superkupa Španije u Džedi (Saudijska Arabija) golova nije bilo ni posle produžetaka, a “kraljevski klub” je odneo pobedu na penale kao protiv Atletika i u finalu Lige šampiona na San Siru 2016. Sva četiri njegova izvođača su bili neumoljivi, na kraju i kapiten Serhio Ramos, a “jorgandžije” nisu iskoristile prva dva udarca: Saul pogodio stativu, Kurtoa zatim odbranio Partiju.

Jović je igrao do 83. minuta. U prvom poluvremenu nije imao upotrebljive lopte, a u drugom je nekoliko puta pripretio.

Ovo je bio i peti uzastopni “madrilenjo” u borbi za trofej koji je otišao u produžetke (finale španskog kupa 2013, finala Lige šampiona 2014. i 2016, Superkup Evrope 2018).

Realov trener Francuz Zinedin Zidan uzeo je deseti trofej s Realom. Tako je u španskom fudbalu nadmašio Luisa Enrikea, koji s Barselonom ima devet. Holanđanin Johan Krojf se s katalonskim velikanom domogao 11, a Đozep Gvardiola 14, što je i najviše. Toliko s Realom ima Migel Munjoz.

Od deset Zidanovih devet je izvojevano u finalnim utakmicama. Proslavljeni francuski fudbaler nema nijedan neuspeh kada se igra meč za trofej. Iz ligaškog nadmetanja ima titulu španskog prvaka 2017.

View this post on Instagram

????. . . . . . #alrialcom_4

A post shared by الريال كوم | RMAarab (@alrialcom_4) on

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here