I. Karić
Festival Sladak Život okupio je i devojke iz Brazila, koje su se zbog ljubavi preselile u Srbiju

U Domu omladine Beograda danas je održan 2. Festival poslastica i slatkiša SLADAK ŽIVOT na kojem su posetioci iz celog regiona uživali u degustaciji i kupovini slatkih delikatesa proizvedenih ručno u radionicama malih proizvođača i majstorskih radionica iz Srbije, Brazila i Turske.

Štand Brazila častio je posetioce besplatnim kolačićima

Izloženo je više od 200 vrsta poslastica: krupnih i sitnih kolača, torti, čokolada, čokoladnih dražeja, svilenih bombona, ćeten alve, gumenih i žele-bombona, slatkih kremova, sladoleda, sutlijaša, ratluka, meda, medenjaka, čokoladnih suvih šljiva, baklava, urmašica, domaćih pita od ručno radjenih kora po tradicionalnoj recepturi, slatka od jagoda, višanja i ljutih paprika…

Sapuni u obliku krofni i čokolade delo su ateljea “Sapun moj”

Najveći pažnju roditelja, mališana i tinejdžera  privukli su štandovi autentičnih”čokoladnih” sapuna u obliku krofni i mafina, brazilski deserti  Brigdadeiro i “poljupčići”, potpuno prirodni proizvodi od meda i šipurka, belgijske čokolade od najfinijih sastojaka kao i luksuzni specijaliteti iz Turske – ratkluk u čokoladi punjen bademima, i baklave čiji je ukus obogaćen orašastim plodovima.

BRIGDADEIRO brazilski kolačići sa kondenzovanim mlekom

Kada smo pomislili da su pred posetiocima izloženi mafini, kapkejkovi i krofne uverili smo se da je “Sapun moj” sapun napravljen u ovakvim oblicima zavarao pogled posmatrača, a mirisu čokolade i putera niko nije odoleo.

Bombice za kupanje u obliku mafina , balzam za usne i sapuni sa kakaom i bademovim uljem ostavili su najjači utisak na posetioce

Deo prihoda od prodaje ovih autentičnih sapuna na festivalu Sladak život biće uručen u humanitarne svrhe, a vlasnik malog ateljea u kojem nastaju ovi mirišljavi sapuni navodi ljubav kao glavni pokretač njegovih ideja.

Najupečatljivi štand jarkih boja i nasmejanih devojaka iz Brazila dočekao je pripadnike svih uzrasta sa ručno napravljenim specijalitetima po recepturama iz tropskih krajeva.

Štand Brazila obogaćen ručno pravljenim slatkišima okupio je najveći broj dece

Pogledajte šta su nam Livija i Polijana predstavile na svom štandu, koji je izazavao veliku pažnju.

Pored poslastica iz Srbije, prezentovani su i jedinstveni slatkiši iz Turske. Vlasnik “Balibey Lokum” ratluka sa čokoladom i pistaćima planira dolazak na srpsko tržište, iako se za sada ovi proizvodi u zemljama iz regiona mogu naći samo u Crnoj Gori.

Ova poslastica upakovana je u specijalno izrađene kutijice sa originalnim printom, a masovna proizvodnja namenjena je hotelima širom sveta, i služi kao poklon za posetioce, koji pored nesvakidašnjeg ukusa ratluka dobijaju i uspomenu na ovaj luksuzni slatkiš.

U vreme kada dolaze hladni dani jačanje imuniteta je prioritet za zdravlje. Od davnina med se koristio u te svrhe, a ovoga puta naišli smo na proizvod koji predstavlja “imunološku bombu”. U pitanju je H&H Immuniser med sa zovom i šipurkom čiji sastav može imati višestruke benefite za kardiovaskularni sistem i poslužiti kao preventiva od raznih zdravstvenih oboljenja. Med ima lekovita dejstva i utiče na smanjenje aterosklerotskih naslaga na zidovima krvnih sudova. Proizvod će distribuirati i Rusi, koji su prepoznali jedinstvenost ovog meda i višestruke benefite za zdravlje dece i odraslih, svih doba.

Festival će i sutra, 17. novembra, u Domu omladine Beograda biti otvoren od 10 do 20 časova. Cena ulaznice je 250 dinara, a deca do 10 godina u pratnji roditelja imaju slobodan ulaz.

Opširniji izveštaj sa najslađeg događaja u Beogradu pročitajte i u našem štampanom izdanju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here