commons.wikimedia/Christoph
Bazel

U Bazelu je jedna 75-godišnja žena, nasred ulice, nožem nasmrt izbola sedmogodišnjeg dečaka Megdima L. poreklom sa Kosova, koji se vraćao kući iz škole.

Megdim, čiji su se roditelji iz Lipljana doselili u Bazel, vraćao se kući u četvrtak posle nastave, kada ga je, na samo 200 metara od škole napala starica. Ona je nožem izbola mališana i ostavila ga da leži u lokvi krvi na trotoaru.

Jedna nastavnica, koja se nalazila na par metara od mesta zločina, pronašla je izbodenog dečaka i pozvala hitnu pomoć. U bolnici lekari su pokušali da se bore za njegov život, ali neuspešno. Policija je odmah pokrenula poteru za napadačem.

Neko vreme posle zločina, starica, koja je švajcarski državljanin, prijavila se tužilaštvu i saopštila da je ona napala dete. Portparol policije Peter Gil kaže da je saslušanje u toku i da pre nego što se završi ne može ništa da kaže. Samo je rekao da je oružje koje je koristila “bodež”. On je dodao da je istraga u toku i da policija traži svedoke zločina.

Svedoci su, prema pisanju švajcarske štampe, preneli da je dete povređeno u predelu vrata, i da je ležalo u velikoj lokvi krvi. Inače, majka mališana obaveštena je o zločinu tek posle par sati.

“Majka je tek oko 20 časova, a zločin se dogodio oko 12:45, obaveštena da joj je sin ubijen. Do tada je polazila od toga da joj je dete povređeno u saobraćajnoj nesreći”, prenose mediji izjave neimenovanih članova porodice.

Inače majka, koja već sedam godina živi u Švacarskoj, a čiji muž je odrastao u Bazelu, obično svakog dana ide po dete u školu, ali ovog kobnog dana nije mogla jer joj je mlađe dete bilo bolesno. Za sada je nepoznata pozadina ovog napada, a stanari obližnje zgrade navode da su čuli neku raspravu.

Nepoznato je da li su se starica i mališan poznavali, a tužilaštvo traži svedoke zločina, kako bi se rasvetlila pozadina.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here