D. Jovičić
Dotakli srce dobrih ljudi: Petoro mališana porodice Prodić

U današnje vreme sve je više onih kojima je neophodna podrška i pomoć. Znaju to i vide i dva prijatelja Ozrenca iz Sočkovca opština Petrovo, Milan Velemirović iz Manhajma Nemačke i Nenad Božić, poznatiji na Fejsbuku kao Aleksandar Veliki iz Goldau kanton Švic, Švajcarska. Istina, oni već duže vreme nesebično pomažu i organizuju prikupljanje pomoći ljudima u nevolji, a odnedavno odlučili su da krenu u zajedničku akciju za porodicu Prodić iz Dervente – petoro dece i majku koji su vrlo lošeg finansijskog stanja.

Nenad Božić sa sinom Andrejom

Pokretač akcije bio je Nenad, koji je za porodicu Prodić već obezbedio hranu, tačnije jedan obrok dnevno. Sredstva za prvi mesec, ovaj dobrotvor je već poslao, zbog čega će porodici Prodić uskoro preko ugostiteljske radnje Savković u Derventi hrana svakodnevno biti direktno dostavljana.

Milan Velemirović

– Da bi se ovoj porodici pomoglo, možda obezbedio i bolji život molimo i druge ljude koji žele da se uključe u ovu akciju, da nam se obrate preko društvenih mreža i u svakom trenutku mogu da nas kontaktiraju na broj +49 152 22627512 (Milan) i + 41 763462116 (Nenad – Aleksandar). Čitaoci “Vesti”, čiji sam i ja čitalac od prvog broja, mogu svoje priloge dostavljati i posredstvom Redakcije “Vesti”, koja se istakla u mnogim ovakvim akcijama. Nadamo se da ćemo ovoj porodici sledeću godinu 2021. i mnoge druge godine učiniti lepšom – istakao je humanitarac iz Manhajma Milan Velemirović.