O. Đoković
Pažljiv i u doba korone: Ilija Miki Vujović

Nije Ilija Miki Vujović pogrešio, već on mnogo voli žene, pa mu je i stalo da svaka bude zaljubljena, voljena, srećna i na “vek vekova”. A tim Mikijevim kolosekom stiže se i do stanice zvane 14. februar, koja istovremeno znači i Sv. Valentin. Kako Miki decenijama živi u Parizu, prihvatio je francuske i zapadnjačke običaje i evo u ovo doba korone nije zaboravio da čestita ženama Dan zaljubljenih, nekima uživo, većini telefonom, porukom i za svaku je ista želja: “Voli i budi voljena.”

– Primajući ovakvu želju -poruku, u prvom trenutku neke žene se zbune, pomisle da sam pogrešio, rekle bi mi da sačekam 8. mart, Dan žena, pa im objašnjavam da u takvim prilikama nikad ne grešim i vrlo dobro znam šta čestitam – priča nam Miki, večni zaljubljenik u nežniji pol.

Ljupki gest veterana, penzionera Mikija, je u neku ruku i veoma hrabar potez, jer, ipak se pokraj žena, u većini slučajeve nalaze muž, verenik, mladić, sadašnji ili budući.

– Evo, otkriću istinu: naravno, “plašim se ja linča”, pa sve moram dobro da izvagam, što znači da ove poruke za Dan zaljubljenih ne šaljem udatim. A, verovali ili ne, u mom telefonskom adresaru je 268 neudatih žena. Svaku malo dobronamerno “bocnem”, odnosno, ako joj ne godi trajuće stanje, neka ga malo olabavi, tačnije, neka se zaljubi.

Miki nastavlja:

– Ima jedna, napunila 84 godine, sva srećna što joj šaljem čestitku za Dan zaljubljenih. Lepo ona primila poruku, pa me nazvala, mislila da sam zaljubljen u nju. Ili, evo, profesorka hemije iz Rače Kragujevčke , mnogo pametna žena, istina, retko se s njom čujem, a očaravajuće mi odgovorila. Ne, ne krijem to, objavite, neka čitaoci “Vesti” vide kako na lak načim međusobno i istovremeno jedno drugo mogu da obraduju žena i muškarac.

Vrednije od tone zlata

Miki poče da prebira po svojoj dokumentaciji, pronalazi fotose koje je ovekovečio tokom proslava 8. marta prethodnih godina. Uvek bi Miki imao pun naramak ruža, znao je cvećare da isprazni. Tvrdi da mora tako, jer nije smela nijedna njegova poznanica da ostane željna cvetka.

– Bilo bi mnogo lepo kada bi svi muškarci na ovome svetu cenili žene kao što ih ja uvažavam, poštujem i volim. Svaka je vrednija od tone zlata. Zato, delije, ako niste svojim najdražim damama ili poznanicama ili komšinicama čestitali Dan zaljubljenih, setite se pripadnica lepšeg pola za dolazeći Dan žena. Verujte, nama muškarcima nema lepšeg dara od zahvalnosti žena – ističe Miki.