Lična arhiva
STIŽU POKLONI: Sava, Dijana i Davor

Hvala na dobroti i humanosti mojim dobročiniteljima, poručuje samohrana majka Vuka Barbu anonimnoj porodici, zahvalna na 400 dolara koje su joj uputili i Mirjani Mali iz Sidneja od koje je stiglo 300 dolara. Vuka i njeno troje dece iz Mramorka kod Kovina, kojima su naši čitaoci obezbedili krov nad glavom, zahvaljujući ovim plemenitim ljudima iz Australije, proslaviće Uskrs u radosti.

– Kada sam dobila obaveštenje da su stigle donacije, odmah sam pokazala deci i svi smo se mnogo radovali. Oni su skakali od sreće, jer znaju da će u radosti proslaviti uskršnjke praznike. Da se ovim divnim ljudima, dobrota vrati još većom dobrotom- priča Vuka Barbu.

Od ovih para je odmah odvela osmogodišnjeg Savu kome je još kao bebi odstranjen tumor na mozgu, na lekarski pregled u Beograd.

– Novac je otišao i na skupe lekove za mog mališana koje ne može da dobije na recept, kao i na lekove za mene – priča Vuka koja stalno odlaže operaciju, jer ne može da ostavi bolesno dete samo.

Sava ide u drugi razred osnovne škole, ali zbog svog stanja može da prati nastavu samo dva sata. Vuka po njega svakodnevno ide u školu.

– Još uvek nije naučio da piše, a slabo i govori. Teško mi je zbog toga, ali ne gubim nadu da će uspeti da čita i piše – jada se ona.

Deo novca je, kaže,otišao na ogrev, a deo je ostavila da obraduje decu.

– Hoću da dočekaju ovaj veliki praznik kao ostala deca, uz farbana jaja, pečenje i tortu. Spremam još jedno veliko iznenađenje za njih.

Napraviću im “zeke”, odnosno tri kese ću napuniti poklončićima i sakriću ih negde u kući. Onda će morati da idu po kući da ih traže – priča ona.

Prezadovoljna je što može da obraduje decu zahvaljujući plemenitim ljudima iz dijaspore. Ističe da se još jednom zahvaljuje ovim dobrotvorima i svima koji su ranije pomagali.

– Želim im zdravlja i svu sreću ovog sveta – poručuje Vuka Barbu.