Sportisti širom sveta, među njima i košarkaši, pokušavaju svako na svoj način, da se izbore sa situacijom u kojoj nikada ranije nisu bili.

Izolacija i neizvesnost oko nastavka sezone nisu zaobišli ni srpske košarkaše u Sakramentu, a Bogdan Bogdanović iz svoje perspektive opisao je trenutno stanje.

– Sve ovo je šokantno i neverovatno teško za svakoga, ali u ovome smo svi zajedno. Moramo da budemo disciplinovani, da naučimo koliko možemo o novom virusu. Lekcija za sve nas kao zajednicu i društvo, sa tim moramo da se suočimo i da budemo svesni koliko je ovaj virus moćan – izjavio je Bogdanović, a preneo Eurohoops.

Situacija u Sakramentu je kao u većini drugih gradova u svetu.

– Nema mnogo razlike, sve je zatvoreno osim supermarketa i bolnica. Ove nedelje su uvedene još jače restrikcije u odnosu na prethodnu. Ne možemo da koristimo teretanu, sve dvorane su zatvorene i moramo da budemo strpljivi.

Treninga nema, ali igrači se trude da ostanu u formi.

– U ovim uslovima treninga nema. Trudim se da budem bolje, to je jedino što mogu u ovom trenutku. Pokušavam da sačuvam organizam i da budem sprema na ono što će doći. To je u stvari i najteže, ne znamo šta će biti i kada će se sve završiti. Ali moramo da budemo spremni i da ostanemo u formi.

Bogdanović u ovom trenutku ne razmišlja mnogo o košarci.

– Više sam fokusiran na situaciju i pokušavam da ostanem pozitivan. Ne razmišljam o košarci. Postoje ljudi koji rade na tome, da naprave raspored kad sve bude gotovo. Svačije mišljenje je važno u ovom trenutku, šta god da se desi igrači moraju da budu spremni na sve, ali je sada zaista teško razmišljati o košarci. Svako se brine o svojoj porodici, a jedini način da sve bude u redu je da ostanemo u svojim domovima i da čekamo da se virus smiri, zaključio je srpski reprezentativac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here