Lična arhiva
Odlikaš: Milica Tatić

Verni čitaoci “Vesti” već znaju za zdravstvene probleme malene Milice Tatić, iz Kumana, u okolini Zrenjanina, obolele od autoimunog hepatitisa.

Njena majka Ana Milinkov nam je rekla da su izuzetno ponosni na ovu vrednu devojčicu, koja i pored bolesti ređa petice u školi.

Podsećanja radi, razlog zbog koga se porodica Tatić obratila dobrim ljudima za pomoć jesu mala primanja porodice zbog kojih se često nađu u svakodnevnom problemu šta je od čega preče, a zdravlje deteta uvek mora biti na prvom mestu. Svesni su da nikome nije lako da izdvoji od sebe i svoje porodice da bi pomogao nekome koga ne poznaje i zato cene svaku pomoć koja im je ranije pristizala.

Mala Milica je odličan đak OŠ “Milan Stančić Uča” u Kumanu, uprkos zdravstvenim problemima.

– Milica je dobro, uči, druži se i mnogo čita. Ide na razna takmičenja i veoma je posvećena učenju – priča mama.

Ova devojčica već duže vreme ima zdravstvene probleme.

– Milica od sedme godine ima problema s jetrom, kada joj je konstatovan autoimuni hepatitis. Potrebni su joj posebni lekovi, a sada pije tri vrste, tako da se stalno dovijamo kako da joj sve to obezbedimo. Neke dobijamo na recept, a neke plaćamo – priča Ana.

Skupi lekovi

Pored Milice imaju još dvoje školske dece, a žive od njene skromne plate jer muž ne radi, osim povremeno, za dnevnicu. Lekovi nisu jeftini, pa su svaki prilog i pomoć više nego dobrodošli.