Sve spremno za EP rukometašica: Evo kada Srbija počinje borbu za najviši plasman!

0
EPA/HIROSHI YAMAMURA

Evropsko prvenstvo za rukometašice počinje danas i igraće se do 20. decembra u danskim gradovima Herningu i Koldingu.

Šampionat Evrope bio je pod velikim znakom pitanja, pošto je dve nedelja pred početak Norveška kao domaćin, odustala od ogranizacije zbog sitaucije izazvane korona virusom.

Danska je prihvatila potpunu organizaciju, pa će ovo EP biti prvo kontinentalno takmičenje u nekom kolektivnom sportu koje će se održati u pandemijskoj 2020. godini.

U specifičnim uslovima i strogim pravilima, rukometašice će biti smeštene u “crvenom balonu”, u kom je kretanje dozvoljeno samo u okviru hotela i dvorane, a sve u cilju da se mogućnost zaraze korona virusom svede na minimum.

Izabranice Ljubomira Obradović trebalo je u utorak da stignu u Dansku, ali su problemi u vezi sa testiranjima odložili put, te su jutros su krenule u Kolding, gde će sutra od 20.30 početi nastup na EP, duelom protiv Holandije.

Srbija igra u grupi C, zajedno sa Holandijom, Mađarskom i Hrvatskom, a mnogo optimizma i nade polažu na ovaj šampionat.

Iako su poslednju zvaničnu utakmicu rukometašice Srbije odigrale prošle godine u decembru na Svetkom prvenstvu u Japanu, kada su u borbi za peto mesto poražene od Crne Gore, osokoljene uspehom koji ih je odveo u kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, žele da nastave kontinuitet dobrih rezultata i na EP u Danskoj i nadaju se visokim dometima.

Boje Srbije u Danskoj braniće golmani: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Kristina Graovac, leva krila: Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Timea Milošević, pivoti: Dragana Cvijić, Slađana Pop-Lazić, Jovana Milojević, Jelena Agbaba, desna Krila: Katarina Krpež-Šlezak, Željka Nikolić, Ana Kojić, bekovi: Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Jovović, Andrea Lekić, Tamara Radojević, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Anđela Janjušević i Marija Agbaba.

Nakon duela sa Holandijom, naredni rivali biće Mađarska u nedelju od 16 sati, a sa Hrvatskom se sastaju sledećeg utorka od 18:15.

Po tri najbolje ekipe iz svake grupe nastaviće takmičenje u drugoj fazi, u kojoj se grupa u kojoj su srpske ruometašice ukršta sa grupom D, gde su Rumunija, Norveška, Nemačka i Poljska.

Titulu šampiona brane rukometašice Francuske.

Grupe: A (Herning): Francuska, Danska, Crna Gora, Slovenija; B (Herning): Rusija, Švedska, Španija, Češka; C (Kolding): Holandija, Mađarska, Srbija, Hrvatska; D (Kolding): Rumunija, Norveška, Nemačka, Poljska.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here