pixabay.com

Predsednik Irana Ibrahim Raisi izjavio je danas da će Iran nastaviti aktivnosti na nuklearnom razvoju jer su pregovori o oživljavanju nuklearnog sporazuma Teherana sa svetskim silama i dalje u zastoju, javili su državni mediji.

Govoreći na ceremoniji povodom iranskog nacionalnog dana nuklearne tehnologije, iranski predsednik, predstavnik tvrde političke linije, najavio je da će njegova administracija podržati ubrzanje istraživanja u sferi miroljubive nuklearne tehnologije, prenosi AP.

– Naša znanja i tehnologija u nuklearnoj oblasti nisu reverzibilni. Nastavak iranskih istraživanja u sferi miroljubive primene nuklearne energije neće zavisiti od zahteva ili gledišta drugih – poručio je Raisi koji je prošlog avgusta osvojio vlast.

Raisijevi komentari su usledili nakon što su zastali pregovori u Beču između Irana i svetskih sila o oživljavanju nuklearnog sporazuma iz 2015. godine.

Postoji zabrinutost da bi Iran zbog zastoja u ovim pregovorima mogao dodatno da se približi mogućnosti izrade nuklearnog naoružanja ukoliko državni vrh u Teheranu tako odluči.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here