Sve što bi trebalo da znate o seksu za jednu noć

0
Unsplash

Jedni tvrde da je seks za jednu noć pogrešan i nemoralan, dok se drugi ne libe da ga praktikuju.

Ukoliko spadate u ovu drugu grupu, postoje određena pravila koja bi bilo dobro da znate pre nego što odlučite da imate seks sa osobom koju ne poznajete i sa kojom nemate nameru da nastavite vezu.

Pravi povod za seks

Naravno da ovo pravilo važi za svaku vrstu seksa, međutim posebno je važno kada je reč o seksu za jednu noć. Dakle, morate da budete sigurni da je povod za seks taj što vi, ali i vaša partnerka to želite.

Veza i seks za jednu noć

Jednostavno pitanje koje morate da postavite osobi koju ne poznajete. Ako ne želite dramu, nemojte da se petljate sa zauzetom osobom. Čak i ako osoba sa kojom želite avanturicu ne poštuje svog partnera, poštujte ga vi, a samim tim pokazaćete poštovanje i prema sebi.

Recite šta želite

U krevetu recite tačno šta želite. Kakve vrste dodira želite? Kakvu vrstu pritiska, brzine, jačine? Gde želite da vas zadovolji? Na kraju ćete biti srećni i zahvalni jer ste jasno dali do znanja šta volite, a šta ne. Naravno da je ovo lakše reći nego uraditi, ali ako imate dobru partnerku pružiće vam nezaboravno iskustvo.

Jutro posle

U mislima ste možda spremni na seks za jednu noć, a onda se dogodi neplanirana situacija – osetite neku povezanost sa partnerkom. Često se ova “afera” naruši nerealnim očekivanjima da će se nastaviti kontakt. Postoji velika verovatnoća da ona neće ostati kod vas na doručku. Svrha ovih susreta je zadovoljenje seksualnih potreba i nerealno bi bilo da očekujete da će osoba nakon toga da ostane.

Ipak, ponekad seks za jednu noć preraste u nešto više. Više od 25 odsto neformalnih susreta vodi ka dugotrajnim vezama, iako su započeti sa idejom koja je suprotna od definicije veze.

Kajanje zbog seksa

Uveče ćete možda biti zadovoljni, jutro posle postoji šansa da ćete se osećati loše i preispitivaćete svoje odluke od prethodnog dana. Seks za jednu noć je zabavan dok traje, ali kasnije se možete osećati deprimirano. Istraživanje je pokazalo da je 80 odsto muškaraca zadovoljno svojim postupcima, dok se samo 54 odsto žena tako oseća. Sledećeg dana, mnoge žene se kaju ili se osećaju iskorišćeno.

Fizička privlačnost

Seksolozi su otkrili da se muški i ženski standardi znatno razlikuju kada je reč o izboru partnera. Muškarci su, prema istraživanjima, spremniji na odnos bez obzira da li im je žena fizički privlačna, dok je ženama važno kako muškarac izgleda.

Polne bolesti i neželjena trudnoća

“Ma, to je samo za jednu noć. Neće se ništa strašno desiti” – ovo je apsolutno pogrešno razmišljanje, znate i sami! Dovoljan je samo jedan odnos bez zaštite da se pokajete. S obzirom na to da vam je osoba sa kojom planirate seks sasvim nepoznata, otvoreno je pitajte o njenom zdravlju i polnim bolestima (ali možda ne bude iskrena).

Svaki, ali svaki put koristite zaštitu i neka vam uvek bude pri ruci.

Tuđe emocije

Poslednje, ali ne i najmanje važno su partnerkina osećanja. Koliko god da je jaka vaša strast, uzmite u obzir kako se oseća druga osoba. Ovo je naročito važno ako je u igri alkohol. Ako u nekom trenutku osetite da iskorišćavate drugu osobu, budite fer i uzdržite se od seksualnog kontakta.

Seks za jednu noć možda se čini jednostavnim, ali on može da naškodi vašem zdravlju i emocijama ako se previše vežete za osobu koju ne poznajete, pa zato budite oprezni kod izbora. Postavite sebi sledeća pitanja: “Osećam li se sigurno sa tom osobom? Da li mogu da kažem ne toj osobi? Da li će biti OK ako ovo ne vodi nigde? Da li su moje želje jasne?”.

Ključno je da se osećate sigurno sa osobom sa kojom želite da završite u krevetu. Ako vam daje bilo kakve znake za uzbunu, vaše je pravo da odustanete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here