Vesti
Majstor zanata - Nasib Džabel

Ako se po jutru dan poznaje, onda će fudbaleri Svetog Đorđa i ove godine marširati kroz Premijer ligu Brizbejna. Najbolji srpski klub u Kvinslendu imao je generalnu probu iz snova i pobedom protiv Mičeltona od 5:2 pokazao da u novu sezonu ulazi kao favorit za odbranu šampionske titule.

Pobeda “svetaca” dobija na težini kada se zna da je Mičelton klub iz Prve Premijer lige Kvinslenda (rang ispod NPL), odnosno dva stepenika iznad lige u kojoj se takmiči Sveti Đorđe. Na terenu je delovalo kao da su uloge u potpunosti zamenjene, pošto je neustrašiva četa iz Vilavonga održala javni čas fudbala renomiranom rivalu.

Koliko su igrači srpskog kluba bili nadmoćni najbolje pokazuje njihov peti gol, kada je golgeter tima Nasib Džabel pogodio mrežu iz penala, savršeno izvedenom “panenkom” na kojoj bi mu pozavideli i mnogi vrhunski profesionalni fudbaleri.

Ekipi Svetog Đorđa očigledno nije smetala ni promena trenera (Oskar Langone morao da se povuče zbog zdravstvenih problema, a tim je preuzeo Bobi Grem), niti su se osetile promene u timu usled odlazaka nekoliko prvotimaca. “Alfa i omega” kluba Zoran Popov kaže da ambicije ostaju nepromenjene.
– Iako imamo dosta novih igrača, cilj nam je da kao i uvek osvojimo šampionsku titulu – kaže Popov i podseća da je klub ostao bez nekoliko važnih igrača u pauzi između sezona.
– Posle sjajnih igara prošle godine, neki naši igrači su dobili pozive klubova iz viših liga, tako da smo morali da menjamo. Doveli smo igrače iz Brazila, a tu su i neki novi mladi talenti srpskog porekla. Imamo dobar balans u timu i verujem da će nam to doneti mnogo pobeda i ove godine.
Fudbaleri Svetog Đorđa počinju odbranu titule ovog petka, kada se od 8.30 uveče sastaju sa Sentenari Stormersima u prvom kolu Premijer lige Brizbejna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here