Vesti
Udarna trojka svetaca: Džabel Bikharst i Pirson

Fudbaleri Svetog Đorđa iz Vilavonga pobedom su startovali i u dodatnom razigravanju za šampionski trofej u Premijer ligi Brizbejna. Srpski tim je u regularnom takmičenju sezonu završio sa maksimalnim učinkom – jedanaest trijumfa iz isto toliko mečeva, a proteklog vikenda na pleća je ponovo položena ekipa Taringa Roversa – 5:3 (2:1).

Da se kaznena ekspedicija trenera Langonea neće zaustaviti bilo je jasno već posle četvrt časa igre. Toliko je bilo dovoljno igračima Svetog Đorđa da povedu sa 2:0, golovima Darsija Pirsona u 11. i Fina Bikharsta u 14. minutu. Ubrzo su gosti uspeli da uhvate rezultatski priključak i taj rezultat je bio na snazi sve do isteka sat vremena igre.

Kada je Nasib Džabel u 60. minutu vratio “svecima” dva gola prednosti, igrači srpskog tima su morali da se bore protiv 12 protivnika, pošto je glavni sudija meča počeo da maše kartonima i da “vuče” na stranu gostiju. Nije prošlo dugo i Roversi su ponovo smanjili, ali je ubrzo Džabel svojim drugim golom vratio stvari na svoje mesto.

Međutim, tek tada je nastao prav triler. Sudija je pokazao direktan crveni karton igraču Svetog Đorđa Džordanu Dejviju, pa je poslednjih 20 minuta domaći tim igrao i brojčano oslabljen. Nekoliko minuta kasnije zbog prigovora je sa klupe isključen i Sanjin Skavo, koji je nedugo pre toga bio zamenjen. Međutim, ni on, kao ni Dejvi neće biti u kombinaciji za naredni meč.

Uvukla se posle tih kartona bespotrebna nervoza u redove “svetaca”, što su gosti iskoristili u 90. minutu i režirali pravu dramu – 4:3. Zatim je i sudija odlučio da produži utakmicu za šest minuta, ali je umesto izjednačenja usledila velika erupcija radosti navijača srpskog kluba.

Darsi Pirson je u šestom minutu nadoknade stavio tačku na utakmicu i primakaošampionski trofej na dohvat ruke momcima iz Vilavonga.

Trener domaćih je protiv Roversa ukazao poverenje sledećim igračima: Popović, Šuša, Džonson, Smit, Katarić, Skavo, Dejvi, Džabel, Bikharst, Pirson. Igrali su još: Deng, Norfolk, Bugarčić.

Sveti Đorđe je ovom pobedom sačuvao osam bodova prednosti, pa u preostala četiri meča treba da osvoji još samo četiri boda kako bi došao do podviga o kojem niko nije sanjao. Prva prilika da se mnogo toga reši je već u subotu, kada na Sent Džordž Park dolazi Grendž Tistl, koji je u ovom kolu remijem protiv Tuvonga praktično sam sebe izbacio iz trke za titulu.

Meč je na programu 24. oktobra od 18.00 časova i biće to oproštaj “svetaca” od domaćeg terena za ovu sezonu, pošto je čudnom odlukom fudbalskih čelnika Brizbejna odlučeno da u poslednja tri kola Sveti Đorđe igra u gostima.

Ali, ako nastave kao što su igrali do sada, ni ova okolnost neće biti prepreka da se vredni pehar prvaka Premijer lige unese u klupske vitrine.

Ženski tim Svetog Đorđa 2020

Tri gostovanja zaredom?!

Navijači Svetog Đorđa su nezadovoljni činjenicom da je žreb odredio da njihov klub i pored ubedljivo osvojenog pvog mesta u ligaškom delu, ne samo da nije povlašćen, već je dobio najteži raspored. Čak tri utakmice zaredom “sveci” će igrati u gostima, i to u trećem kolu protiv Sentenari Stormersa (31. oktobar), pa protiv Tuvonga (7. novembar) i na kraju protiv branioca titule Olbeni Krika (4. novembra). Međutim, pitanje šampiona do tada bi trebalo da bude rešeno, pa derbi meč može da bude sjajna prilika za primopredaju trofeja.

I rezervisti pred titulom

I rezervni tim Svetog Đorđa uspešno je startovao u doigravanju. Pobedu od 3:0 protiv Taringe upisali su Kristijan Samjuels u 2. i Metju Rouz u 55. i 88. minutu. Rezervisti srpskog kluba su takođe prvi na tabeli sa 31 bodom (deset pobeda i jedan remi), čak 12 više od Sentenari Stormersa, pa je njima za osvajanje titule potreban još samo jedan bod iz preostalih mečeva.

Pobeda u režiji Vedrane Popović

Ženski tim Svetog Đorđa ostvario je sedmu ovogodišnju pobedu, pošto je u gostima savladao ekipu Redlands junajted sa 4:2 (1:0). Golove za srpski tim postigle su Tian Smit u 19. i Vedrana Popović u 61, 75. i 76. minutu. Za devojke iz Vilavonga igrale su: Avgustakis, Bičam, Kaligeros, Drača, Haton, Husejnović, Jovičić, Mekartur, Parks, Petrović, Popov, B. Popović, V. Popović, Šarok, Smit, Šuša, Vrbić.

Ovom pobedom ženski tim je zadržao drugo mesto sa samo jednom pobedom zaostatka iza lidera Sentenari Stormers. U idućem kolu, u petak uveče, Sveti Đorđe igra na domaćem terenu protiv Maunt Gravat Houksa.

Isključen: Skavo na meču protiv Taringa Roversa

Premijer liga Brizbejna (grupa za titulu)

Rezultati 1. kola doigravanja: Sentenari Stormers – Olbeni Krik Ekselsior 1:2, Sveti Đorđe – Taringa Rovers 5:3, Grendž Tistl – Tuvong 1:1.

1. Sveti Đorđe 12 12 0 0 36:13 36
2. Olbeni Krik 12 9 1 2 38:13 28
3. Grendž Tistl 12 8 2 2 32:16 26
4. Tuvong 12 7 3 2 21:9 24
5. Taringa R. 12 6 2 4 31:21 20
6. S. Stormers 12 5 1 6 20:19 16

Parovi 2. kola (24. i 25. oktobar): Olbeni Krik – Taringa, Sveti Đorđe – Grendž Tistl, Tuvong – S. Stormers.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here