Partizan je slavio u trećem meču finala plej-ofa protiv Crvene zvezde – 70:67 (21:17, 18:14, 8:23 23:13). Crno-beli su na taj način ostali u trci za titulu prvaka ABA lige, a naredni meč igraće takođe pred svojim navijačima, u petak od 18,30 časova.

Eventualna majstorica pred navijačima Crvene zvezde zakazana je za 6. jun.

Iskoristio je Partizan sve prednosti, posebno činjenicu da je igrao pred svojim navijačima. Ekipa Željka Obradovića nametnula upravo onakav ritam kakav njoj odgovara u duelu sa večitim rivalom, sa manjim brojem poena, a to im je donelo prednost od osam poena na poluvremenu (39:31).

Fantastičnom igrom u trećoj četvrtini, koju je dobila sa čak 23:8, Crvena zvezda je preokrenula i pred ulazak u poslednjih deset minuta vodili sa čak sedam poena viška (54:47). Fantastični u tom periodu bili su Davidovac i pre svega Dobrić.

Ali, na startu poslednjeg kvartala Zvezdi su brzo svirana četiri faula, posle nepuna dva minuta. Dalo je to krila crno-belima, koji su zaigrali sa mnogo više energije, pa su vrlo brzo izjednačili, na šest minuta pre kraja (59:59).

Rivali su bili u egalu sve do ulaska u poslednji minut, kad je Panter pogodio trojku u svom stilu, preko ruke (68:65). Radonjić je tada zatražio tajm-aut, prilikom kojeg je pogođen mobilnim telefonom. Sudijska trojka se odmah povukla u svlačionicu, za njima je otišao i delegat meča Milan Krneta.

Posle dužeg prekida meč je nekako nastavljen, ispražnjena su dva dela tribine. U takvim okolnostima Partizan se bolje snašao i uspeo je da slavi prvi trijumf u finalu za produžetak serije.

Ekipu Željka Obradovića do trijumfa vodio je Kevin Panter sa 22 poena, a pratili su ga Aleksa Avramović sa 14 i Dalas Mur sa devet poena.

Najefikasniji u redovima poraženog tima bio je Ognjen Dobrič sa 20 poena, dok je Dejan Davidovac upisao 17.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here