Šverceri radili i za praznike

0


Na graničnom prelazu Preševo na izlasku iz Srbije, 4. aprila, carinici su, u automobilu kojim je upravljao nemački državljanin A. E, otkrili 33.000 evra, od kojih je 23.000 privremeno zadržano, dok je dozvoljeni iznos od 10.000 vraćen.

 

Na graničnom prelazu Kelebija u autobusu švajcarskih registarskih tablica, kojim je upravljao državljanin Srbije M. B, carinici su, 3. aprila, otkrili 100 mobilnih telefona marki "Samsung", LG, "Nokia" i "Soni erikson", kao i veću količinu punjača, slušalica i usb kablova.

 

Telefoni i oprema, nađeni u torbi i crnoj kesi u fabričkoj šupljini ispod patosa autobusa, privremeno su oduzeti, a protiv vozača M.B. pokrenut je prekršajni postupak.

 

Carinici su, u saradnji sa pograničnom policijom, na graničnom prelazu Horgoš, 1. aprila, kontrolom automobila holandskih registarskih tablica, u kesi koja se nalazila ispred suvozačevog sedišta, otkrili veću količinu ručnih satova i kozmetike u vrednosti od oko 440.000 dinara.

 

Protiv putnika M.Ć. pokrenut je prekršajni postupak, a otkrivena roba je oduzeta.

 

Na Aerodromu "Nikola Tesla" istog dana, kontrolom prtljaga putnice S.B, koja je doputovala iz Indije, otkrivena je ženska garderoba u vrednosti od oko 96.000 dinara, koja je potom privremeno oduzeta, navodi se u saopštenju Uprave carina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here