Promo
Dugotrajni aplauz publike: Autorska i glumačka ekipa

U čast obeležavanja godišnjice Operacije Halijard, u punoj Velikoj sali Doma kulture “Mija Aleksić” u Gornjem Milanovcu, održana je specijalna projekcija domaćeg igranog filma “Heroji Halijarda” scenariste i reditelja Radoša Bajića, objavili su producenti na društvenim mrežama. Autorska i glumačka ekipa dvočasovnog ratnog spektakla pozdravljena je dugim aplauzom, koji je trajao i više od 10 minuta.

Opština Gornji Milanovac 2021. godine potpisala je Protokol o saradnji sa producentskom kućom ” Contrast studios” osnivača Radoša Bajića i na taj način stekla status domaćina filma “Heroji Halijarda”.

– Danas je jedan veliki dan. Posle pet godina naših snova, u prilici smo da uradimo ono što smo obećali, da prvo vama, u ovom prelepom zdanju Doma kulture, prikažemo igrani film u koji smo uložili izuzetno mnogo truda, snova, emocija, žrtvovanja, odricanja. I ne zamerite, mislim da imamo razloga da budemo malo ponosni i večeras mirni i zadovoljni – istakao je Radoš Bajić

On je zahvalio svima koji su pomogli da se realizuje ovako zahtevan projekat, sa kojim Bajić, kako je otkrio, verovatno privodi kraju svoju možda i globalnu karijeru i dodao: “…. ali nećemo sada o tim tužnim temama.”

Bajić je uputio zahvalnost domaćinu projekta, opštini Gornji Milanovac, stanovnicima sela Pranjani i okolnim mestima gde su izuzetno lepo dočekani i imali zadovoljstvo da se osećaju kao kod kuće zbog divnog gostoprimstva, tokom dugih meseci snimanja tako zahtevnog ratnog ostvarenja.

Reditelj i scenarista je otkrio da su premijeri prisustvali i predstavnici Fondacije “Halijard”, kadeti američkog vojnog vazduhoplovstva, te je izrazio nadu da će oni poneti prave utiske o tome šta predstavlja ovaj film, šta je srpski narod, šta je Srbija, i to je poruka koju smo želeli da pošaljemo.

– Igrani film “Heroji Halijarda”, onako kako smo to obećali, krenuo je prema svojoj publici, u zemlji i celom svetu, iz ovog divnog grada Gornjeg Milanovca, ovih divnih predela, i to je upravo lepota ovog filma – zaključio je Radoš Bajić.

Ratna drama inspirisana istinitim događajima “Heroji Halijarda” neispričana je priča o tragediji jednog vremena, o herojstvu i beznađu, prijateljstvu, žrtvovanju i plemenitosti, ljubavi i dobroti.

Sledi i mini serija “Vazdušni most”

Producenti filma su kuća ” Contrast Studios”, kompanija Telekom Srbija, Radio-televizija Srbije, uz podršku Filmskog centra Srbije, a planirana je i mini serija “Vazdušni most” na RTS 1, prema ovom filmu, kada ostvarenje prođe bioskopsku distribuciju.

Scenario osim Radoša Bajića potpisuje i naš najveći dramski pisac Dušan Kovačević, dok su producenti, uz Bajića, njegova deca – Nedeljko Bajić i Jelena Bajić Jočić.

Glavne uloge tumače, osim navedenih i prisutnih na premijeri, Žarko Laušević, Petar Božović, Nikola Rakočević, a u pratećim epizodnim rolama su Ljiljana Blagojević, Branislav Lečić, Ljiljana Stjepanović, Jovo Maksić, Vučić Perović, Radovan Raša Vujović, Nebojša Dugalić, Vojislav – Voja Brajović, Vanja Ejdus, Slobodan – Boda Ninković, Dragan Petrović Pele, kao i veći broj raznih engleskih i američkih glumaca. Muziku potpisuju Bilja Krstić i Dragomir – Miki Stanojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here