pixabay.com

Ruska Vlada uvela je kvote na izvoz žitarica do kraja juna, usled čega je izvoz od 43,3 miliona tona snižen na sedam miliona tona. Međunarodne organizacije strahuju da će zbog takvih organičenja biti narušen ceo lanac snabdevanja hranom u svetu, prenosi francuski list „Valeurs actuelles“.

Kako se navodi, kvote su uvedene do kraja juna, a ograničenja se odnose na pšenicu, kukuruz, ječam i raž. Ova mera je uvedena usled pandemije virusa korona.

Ruska vlada na ovaj način želi da osigura da će žitarice dospeti na unutrašnje tržište, odnosno da će njima biti snabdeveni građani Rusije.

U novom zakonu je ukazano da navedene žitarice imaju važan značaj za nacionalno tržište. Zbog toga, u uslovima epidemije virusa korona vlasti žele da izbegnu porast cena.

Rusija je do sad u proseku izvozila oko 43,3 miliona tona žitarica, od čega 35 miliona tona čini pšenica. Sada je izvoz snižen na sedam miliona tona. Istovremeno, nisu uvedena nikakva ograničenja na trgovinu sa Kazahstanom i Belorusijom, sa kojima je Rusija sklopila carinsku uniju.

Međutim, prema pisanju francuskog lista, rukovodioci Svetske zdravstvene organizacije i Svetske trgovinske organizacije zabrinuti su zbog posledica ruskih ograničenja. Prema njihovim rečima, uvođenje kvota na izvoz žitarica može narušiti lanac snabdevanja hranom u svetu, navodi se u članku.

3 COMMENTS

  1. Kako vi nama tako i mi vama, reciprocitet, kad imaju pametnog lidera, penzije su im stabilne, nemaju nacionalni dug.Kkamo sreće da mi imamo rezerve u pšenici, nego su naši političari tj veliki vođa (Gebels je malo dete) plaćao nezamislive subvencije kinezima, bugarskim mafijašima a i domaćim, i sl koji su uzimali domaće pare da bi proglasili bankrot posle par mes., Sve to za Dablinski sporazum, doći će oni da ga glasaju, eto nam nova radna snaga, pa kad vam budu napastvovali decu i žene čamuge iz arapskih zemalja, neće vam sve jedno..
    A prodaće sve ovi veleizdajnici i Srbstvo i Srbe i Srbiju, samo da budu na vlasti jer nemaju kud više…
    Mrtvi patriot i kampanja sa helikopterima pa ko će da napadne šaku kada, imamo više terorista u državi nego Sirija i Iran zajedno.. Zato glasajte botovi, imate ugašenih 8400 naloga na twitteru, gde hvalite velikog vođu, i gde vam se plaća iz državne kase a on ne zna gde je našao novac da isplaćuje građanima do posle pandemije tj izbora… Kakav mamac za budale xaxaxa

  2. “Svetske” organizacije su trebale biti u strahu kad su (ne)mocni uvodili besmislene sankcije. Sad se bumerang vraca. Vladimir zna koliko ce zabava trajati i kad ce je zavrsiti. Onda ce poceti oslobadjanje Apaca i vracanje zemlje nekadasnjim vlasnicima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here