Foto: EPA/JUSTIN LANE
Novak Đoković

Strani mediji opširno analiziraju poraz najboljeg tenisera sveta Novaka Ðokovića u finalu US Opena od Danila Medvedeva, u kom je imao priliku da osvoji rekordnu 21. gren slem titulu.

Španska Marka u tekstu napominje da je Ðoković nakon poraza pokazao ljudsku stranu i nije krio emocije, pokazavši da mu je poraz od Medvedeva teško pao.

Madridski As u analizi finala donosi zaključak da je istorija tenisa ostala ista, uz podsećanje da Ðoković, Nadal i Federer imaju i dalje po 20 titula.

Bi Bi Si kaže da je Novak zaplakao posle finala i da je bio dirnut podrškom navijača u Njujorku, koja je učinila da se oseća kao da je osvojio 21. gren slem.

Londonski Tajms smatra da je Ðoković u najvažnijem meču u karijeri bio van fokusa i da ga je pritisak važnosti meča slomio.

Ðoković je bio napet i bez jasne ideje kako da pobedi raspoloženog Medvedeva, stoji u analizi francuskog Ekipa u osvrtu na finale u Njujorku.

Italijanska Gazeta delo sport podseća na izjavu Medvedeva posle finala da je za njega Ðoković najbolji teniser svih vremena i da mu je čak pomalo i žao sto je prvom teniseru sveta pokvario priliku da osvoji kalendarski slem.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime