MN Press
Fudbaleri Zvezde slave sa navijačima

Crvena zvezda nalazi se u seriji od 50 prvenstvenih mečeva bez poraza, što je trenutno najduži niz bez izgubljene utakmice na svetu, ako se računaju samo domaća.

Zvuči nestvarno, ali je tako – Zvezda ne zna za poraz u Superligi godinu i po dana.

Crveno-beli su poslednji put izgubili prvenstvenu utakmicu pre 492 dana, još 14. juna 2020. godine, od TSC u gostima rezultatom 2:1.

Strelci za pobedničku ekipu iz Bačke Topole bili su Boris Varga i Nenad Lukić, dok je pogodak za srpskog šampiona bio delo Nemanje Milunovića.

Od tada se Zvezda nalazi u impresivnoj seriji od 50 vezanih mečeva na kojima nije osetila gorčinu poraza, a zabeležila je 45 pobeda uz pet remija.

I to je trenutno svetski rekord bez poraza kada je reč samo o prvenstvenim utakmicama najvišeg ranga.

Crveno-beli su od tog 14. juna najpre upisali 11 trijumfa uzastopno do dva vezana remija sa Partizanom (1:1) u gostima i Javorom (0:0) kod kuće. Zvezdi su u ovoj seriji jedino još odoleli Rad na Banjici (2:2), Vojvodina na Marakani (0:0) i još jednom Partizan (1:1).

Uz to, jedine ekipe koje su u ovoj seriji postigle više od jednog pogotka protiv Zvezde su Inđija (3:2) i Spartak (3:2).

Ekipa Dejana Stanković u četvrtak (18.45) gostuje Mitjilendu u 3. kolu Lige Evrope, a za vikend dočekuje Radnički iz Niša koji će na stadionu „Rajko Mitić“ ili biti nova žrtva za produžetak čudesnog niza, ili će ga prekinuti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here