Vesti
Prošlogodišnji šampioni: Ekipa Orlova

Na terenu Belih orlova u Sportskom centru u Bonirigu danas počinje Avala kup. Ako pitate naše ljude koji vole i prate fudbal za njih je ovo takmičenje značajno poput Svetskog prvenstva ili Lige šampiona jer će naredna dva meseca biti u prilici da dva puta nedeljno, svakog utorka i četvrtka, gledaju svoje omiljene majstore “bubamare”, srpske igrače i ekipe koje će se boriti za bodove, pobede i još više prestiž.

Jer, ko trijumfuje na Avala kupu dobija slatku mogućnost da se narednih godinu dana diči da je najbolji među Srbima u Sidneju.

Avala kup će najpre imati ligaški deo, da bi najboljih osam ekipa u dodatnom razigravanju pokušalo da stigne do finala i osvoji titulu.

“Vesti” će ove godine izveštavati sa svih utakmica Avala kupa, pa vam sada predstavljamo rivale premijernog, 1. kola.

Orlovi – Promaja

Zvanični šampion Avala kupa, ekipa Orlova, odbranu titule počinje duelom sa ekipom Promaje kojoj je ovo drugo učešće. U njihovoj debitantskoj sezoni igrali su u skladu s imenom – duvalo je sa svih strana, a najviše oko golmana. Da li će tako igrati i sada ili će pozatvarati vrata i prozore i usmeriti promaju prema Orlovima, koji i sada važe za jednog od glavnih pretendenata za trofej, videćemo na premijernoj utakmici.

Ravni Kotari – Omladinci

Ako gledamo istorijat Avala kupa, onda je ovo s pravom derbi 1. kola. Najtrofejnija ekipa Ravni Kotari ide na megdan Omladincima, ekipi koja ima kvalitet i za sam vrh. Do sada ovaj tim, međutim, nije išao dalje od trećeg mesta (dva puta), za šta su bili “krivi” upravo Ravni Kotari. Takođe, u premijeri ćemo saznati da li su i dalje “omladinci” ili su stasali u zrelu ekipu. Što se tiče sedmostrukih šampiona, jasno i glasno poručuju da su – počeli da proširuju trofejnu vitrinu.

Sve utakmice igraće se na terenu Belih Orlova

RS Krajina – Spartak

RS Krajina (Jovan Rašković), jedna od dve ekipe koja je učestvovala na svim prethodnim takmičenjima, uvek je kandidat za titulu. Ali, i najmalerozniji tim. Čak šest puta su bili vicešampioni. Da li će sada sreća pogledati Šerija i drugove, mogao bi da nagovesti i njihov duel sa debitantom Spartakom.

Penzioneri – Srbija

Trostruki šampion i prošlogodišnji finalista, ekipa sjajnih pojedinaca i uglavnom članova FK Beograd koji se vešto kriju iza imena Penzioneri, pod dirigentskom palicom Nikole Pozdera u poslednjih sedam godina tri puta su bili prvi i još dva puta igrali u finalu. U 1. kolu “bubamaru” će ukrstiti sa debitantom Srbijom, koja je uprkos imenu enigma dok ne kroči na teren.

Trofej ćeka novog vlasnika

Bojsovi – Panteri

Debitantski led ekipa Bojsova je probila kao malo ko do sada. Prošle godine su dominirali ligom, bili prvi mnogo pre završnice, ali su poklekli u plej-ofu. Sa druge, Panteri su dugogodišnji učesnik Avala kupa, iz sezone u sezonu igraju sve bolje. Da li su naoštrili kandže i jesu li spremni za skok kojim će ostaviti dublji trag u ovom takmičenju, saznaće se u poslednjem terminu 1. kola.

Vukovi – Crvena zvezda

Samo četiri ekipe do sada su osvajale Avala kup, a među njima i Vukovi. Popularni “zeleni” važe za favorita u svakoj utakmici, međutim, često igraju nekompletni. Njihov rival u 1. kolu je najveća nepoznanica, uprkos tome što nosi veliko ime srpskog, evropskog i svetskog fudbala – Crvena zvezda. Dobro poznati Marko Tešnjak Šuster predstaviće svoju novu ekipu u poslednjoj utakmici 1. kola, ostaje samo da se vidi da li je Šuster omekšao ili i dalje “nikome ne prašta”.

– Biće neizvesno do kraja – kaže Tešnjak za “Vesti”.

Parovi 1. kola

19.00 Orlovi – Promaja

19.00 Ravni Kotari – Omladinci

19.50 Penzioneri – Srbija

19.50 RS Krajina – Spartak

20.40 Bojsovi – Panteri

20.40 Vukovi – Crvena zvezda