Svi na “Marakanu”

0

KAO NA RAZGLASU: Fudbaleri Crvene Zvezde pozdravljaju navijače u Užicu
 

Još samo jedna pobeda deli fudbalere Crvene zvezde od prve titule posle šest godina. Crveno-beli su u Užicu savladali domaću Slobodu sa 2:0 i dva kola pre kraja imaju tri boda više i bolji međusobni skor od najvećeg rivala i aktuelnog šampiona Partizana. To znači da će Crvena zvezda ako u četvrtak, u pretposlednjem kolu Superlige, pobedi OFK Beograda na "Marakani" konačno prekinuti dominaciju crno-belih.
Crveno-beli sada imaju 68 bodova i da bi osigurali titulu, bez obzira na rezultate Partizana, potrebna im je pobeda u jednoj od preostale dve utakmice takmičenja, protiv "romantičara" u 29. kolu Superlige ili Vojvodine u poslednjem kolu šampionata.
Golove za Zvezdu protiv Slobode postigli su kapiten Nenad Milijaš u četvrtom minutu iz slobodnog udarca i Slovenac Nejc Pečnik posle prodora i preciznog šuta u 39. minutu.
Trener crveno-belih Slaviša Stojanović smatra da je strpljenje njegovih fudbalera dovelo do pobede nad Slobodom.
– Mislim da smo bili strpljivi u ovoj teškoj utakmici, po teškom vremenu. Nismo ni mi ni oni bili na nekom nivou, ali najvažnija su tri boda. Potrefilo se tako da oba udarca sa distance završe u mreži. Postigli smo golove na vreme, ali do četvrtka i utakmice sa OFK Beogradom moramo da ispravimo greške koje smo u Užicu pravili. Pred sam kraj poluvremena, Sloboda je promašila odličnu šansu i da su tada postigli gol, sigurno je da bi se situacija na terenu dobro zakuvala. Međutim, na našu sreću, nisu uspeli – rekao je Stojanović,.
Fudbaleri Crvene zvezde su odmah posle meča obukli specijalne majice "Svi na Marakanu" i pozvali na šampionsku žurku u četvrtak protiv OFK Beograda, ali njihov trener naglašava da titula još uvek nije osvojena.
– Za korak smo bliži cilju, potrebna nam je još jedna pobeda u preostale dve utakmice, ali i dalje nismo osvojili titulu. Ponavljam da u utakmici sa OFK Beogradom moramo da ispravimo propuste koje smo pravili i da pred svojim navijačima zabeležimo trijumf koji će nam garantovati osvajanje titule – rekao je slovenački stručnjak rodom iz okoline Vlasotinca.
Prva "meč lopta" za fudbalere Crvene zvezde je već u četvrtak.

 

Milijaš: Veoma smo blizu
Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš bio je precizan kad je bilo najteže. Na dva najteža gostovanja, protiv Novog Pazara i sada u Užicu, postigao je golove iz slobodnih udaraca i trasirao put do važnih pobeda.
– Veoma sam srećan zbog tih golova, mnogo mi znače. Ostaje nam još jedna pobeda do cilja, i pozvao bih što veći broj navijača da u četvrtak dođu na stadion. Cela sezona je bila teška i svi igrači su uložili maksimalan napor kako bi došli u situaciju da osvojimo prvenstvo. Nalazimo se veoma blizu konačnog cilja i učinićemo sve da već u četvrtak, nadam se pred punim stadionom, osvojimo toliko željenu titulu – rekao je Milijaš.

 

 

 

DžAJIĆ: Ljut sam na neke igrače
Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić zadovoljan je pobedom u Užicu, ali ne i igrom svih fudbalera.
– Velika pobeda protiv kvalitetne ekipe iz Užica. Čestitam igračima na pobedi na teškom terenu. Milijaš je odigrao najbolju utakmicu sezone. Ali, na neke sam ljut, pogotovo na igrače koji su ušli sa klupe. Sada treba samo mirno. Na pragu smo slavlja, ali ne smemo da se opuštamo – rekao je Džajić.

 

 

Besplatno na žurku
Na "Marakani" su uveliko počele pripreme za šampionsku žurku za četvrtak, kad u pretposlednjem, vanrednom kolu, na najveći srpski stadion stiže OFK Beograd. Ukoliko Zvezda tada pobedi osvojiće titulu. Čelnici kluba doneli su odluku da ulaz na taj meč bude besplatan, u želji da pred punim stadionom priredi spektakl za pamćenje. Angažovani su padobranci koji će se na kraju utakmice spustiti na teren, a u programu će učestvovati brojni glumci, pevači i ostale javne ličnosti, poznate kao veliki navijači crveno-belih.

 

I trener Slobode čestitao titulu
Trener Slobode Ljubiša Stamenković čestitao je Zvezdi na tituli, iako je beogradski klub još nije zvanično osvojio.
– Čestitam Zvezdi na zasluženo osvojenoj tituli i poželeo bih joj dobar rezultat u Evropi. Svojoj ekipi bih poželeo da se izbori za opstanak. Ako nekome smeta ovakva Sloboda, neka ga je sramota – istakao je Stamenković.
On je ocenio da je Sloboda u susretu sa Zvezdom "pobedila samu sebe".
– Sloboda je pobedila samu sebe. U prvom poluvremenu smo primili jeftin gol koji je preokrenuo utakmicu, a drugi iz polušuta. Imali smo dve fenomenalne šanse, ali nismo uspeli. Zvezda u drugom delu nije stvorila šansu za gol. Pošteno smo se borili, ali nedostajao nam je završni pas da postignemo gol. Kada tako promašuješ, rezultat mora biti ovakav – kazao je Ljubiša Stamenković.
Sloboda ima 27 bodova i na mestu je koje vodi u baraž za opstanak u Superligi. Užičani će u narednom kolu gostovati direktnom rivalu u borbi za opstanak Donjem Sremu.

 

 

 

Pečnik: Dođite u četvrtak
Pobedu Crvenoj zvezdi u 39. minutu, ispostaviće se, potvrdio je golom Nejc Pečnik.
– Ostvarili smo izuzetno važnu pobedu na teškom gostovanju. Sezona je bila duga, borili smo se na svakoj utakmici i zasluženo smo došli u situaciju da u četvrtak, nadam se pred punom "Marakanom", i pobedom, ostvarimo cilj. Međutim, ne želim, kao i nijedan moj saigrač, da kažem da je bilo šta gotovo, dok i matematički ne obezbedimo prvo mesto – rekao je Slovenac i ponovio:
– Još jednom, pozivam navijače da u četvrtak dođu u što većem broju na "Marakanu" i pomognu nam da napravimo taj još jedan, odlučujući korak.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here