D. Timarac
Srpski festival

U sidnejskoj luci Darling Harbor 23. i 24. februara biće održa sedmi Srpski festival. Tumbalong Park će se na dva dana pretvoriti u malu Srbiju, pa će pripadnici mnogih naroda biti u prilici da osete tradicionalno gostoprimstvo našeg naroda koji će se potruditi da se i ovom prilikom predstavi u najlepšem svetlu, promovišući našu kulturu i tradiciju u vidu igre i pesme mnogih folklornih grupa.

“Vesti ” su pozvale u goste Dragana Veselinovića, člana omladinske organizacije SOYA, Udruženja srpske pravoslavne omladine Australije i Novog Zelanda, koje pod pokroviteljstvom Mitropolije australijsko-novozelandske Srpske pravoslavne crkve i uz podršku sponzora niz godina uspeva da organizuje ovaj festival.

– Zadovoljan sam kako teku pripreme, iako lično još nisam dao veliki doprinos jer sam se nedavno vratio sa višemesečnog boravka u Srbiji. Moji drugari su odradili lavovski deo posla. Biće tu još posla i za mene i za brojne volontere koje i ovom prilikom pozivamo da nam se pridruže – kaže Dragan Veselinović.

On je dodao da se očekuje veliki broj gostiju, kako naših zemljaka, tako i predstavnika drugih naroda.

– Mesto održavanja festivala je veoma atraktivno, a mnogi turisti koji svrate čuće i videće za njih neobičnu muziku i igre. Mnoge će privući mirisi hrane sa štandova, ponuda raznih suvenira i izloženih umetničkih dela, pa očekujemo priličnu gužvu. Nadamo se i velikom odzivu Srba za koje znam da će biti i dobri domaćini i dobri gosti i da će se truditi da nas naši sugrađani što bolje upoznaju.

Za dobro raspoloženje, dodaje Dragan Veselinović, postaraće se “I bend”, već dobro poznat sidnejskoj publici.

Bogata ponuda

Veselinović dodaje da će na festivalu biti mnogo specijaliteta srpske kuhinje.

– Pored već uobičajenih ćevapčića i drugih jela s roštilja, u ponudi će se naći i razna pečenja sa ražnja i gulaš. Gosti će moći da se zaslade i brojnim poslasticama – krofnama, kolačima i palačinkama. Sve to moći će da zaliju raznim vrstama piva i vina iz Srbije i Republike Srpske.

Izvor:
D. Timarac

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here