D. T.
"Šampioni" pozvali u kolo

U zapadnom delu Sidneja Rosmoru prošle subote je održano veče folklora na kojem je učestvovalo nekoliko folklornih društava. Uz igrače, pridošle goste je zabavljao lokalni orkestar „Šampioni“, što je ovo divno veče produžilo do najkasnijih sati.

Domaćini su ponovo bili ljudi uz uprave KUD „Karađorđe“, koji već imaju iskustva sa organizacijom ovakvih večeri. Uvidevši da imaju sve veću tradiciju roditelja dece koja igraju folklor i tako neguju srpsku tradiciju, rešili su da predlože da se zajedničkim snagama upuste u renoviranje sale za vežbanje igara. Ta inicijativa je, na oduševljenje svih, dobro prihvaćena i dobrovoljnim zanatskim radovim sala je zablistala novim sjajem.

Zahvalnost uprave za pomoć u organizaciji

Smotru u Rosmoru igrama su ulepšali članovi KUD „Karađorđe“, kao i njihovi gosti iz CO „Sveti knez Lazar“ iz Aleksandrije i iz Srpskog centra iz Boniriga. Atrakcija za prisutne su uvek najmlađi, koji su tek načinjili prve folkloraške korake. Ovoga puta predstavili su se članovi ansambla „Viševac“, igrama „Srpski splet“ koje je publika podržala gromkim aplauzom.

Usledile su igre i drugih ansambala svih društava, a poseban začin bilo je veliko kolo na kraju programa, kad je mnoštvo prisutnih roditelja i ljubitelja folklora zaigralo uz kolo koje su odsvirali „Šampioni“, koji su i nakon toga nastavili sa svirkom na zadovoljstvo svih prisutnih.

Igrači ispred vredne srpske rukotvorine

Novi projekti

Vredni članovi uprave „Karađorđa“ imaju ideju i da izgrade dodatni pomoćni objekat, koji bi služio deci, a i da izbetoniraju prostor oko tog objekata, kako se u vreme padavina voda ne bi zadržavala. U budućnosti, kako kažu, krenulo bi se i sa uređenjem parking prostora.

Uspomena s lepe večeri

Deca delila sreću

Uprava „Karađorđa“ je simboličnim poklonima nagradila porodice koje su se istakle u pomoći organizaciji, a usledila je tombola, nezaobilazna na zabavama ovakvog karaktera, koja služi da pomogne u ostvarivanju materijalnih sredstava. Tombolu su izvlačila deca i nije bilo nikakve sumnje u regularnost.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime