EPA/Federico Proietti
Mile Svilar

Golman Mile Svilar ne želi više da nastupa za fudbalsku reprezentaciju Srbije, potvrđeno je Sport Klubu.

Svilar se navodno za taj potez odlučio zato što je shvatio da ima male šanse da zaista i zaigra za “orlove” u konkurenciji Vanje Milinković Savića, Predraga Rajkovića i Đorđa Petrovića.

Selektor Srbije Dragan Stojković uputio mu je poziv za martovske prijateljske utakmice protiv Rusije i Kipra, ali je iz glavnog grada Italije stigao negativan odgovor.

Svilar je preko direktora Rome poručio čelnicima Fudbalskog saveza Srbije da ne želi da dođe na naredno okupljanje i da hoće da iskoristi FIFA pravila i promeni reprezentaciju.

On je u mlađim selekcijama svakako nastupao za Belgiju, čiji je fudbalski savez je baš nedavno krenuo u ofanzivu na njega, između ostalog, podstaknuti i time što je Tibo Kurtoa objavio da će, iako će tada biti zdrav, preskočiti Evropsko prvenstvo u Nemačkoj kako bi se u potpunosti oporavio od povrede.

Kako je Svilar do sada odigrao samo 45 minuta protiv Katara, propisi mu i dozvoljavaju da se predomisli.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) promenila je 2020. godine pravila, tako da igrač ima pravo da promeni reprezentaciju ukoliko je za neku odigrao manje od tri meča. Svilar je za Srbiju nastupao u prijateljskom meču protiv Katara 2021. godine i odigrao je 45 minuta.

Posle toga je pozivan u nekoliko navrata, ali nikad više nije dobio ni minut u dresu Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here