Lična arhiva
TRADICIJA: Za sve učesnike skupštine priređena večera Vlado Antić i Savo Mitrović sa Brankom Babovićem

U Sevenu, kanton Švic nedavno je održana deveta izborna skupština Udruženja Majevičana u Švajcarskoj (UMUŠ) na kojoj je izabrana nova uprava. Mandat da bude na čelu udruženja dobio je Vlado Antić.

Prethodno je bivši predsednik Savo Mitrović govorio o radu udruženja. Posle njegovog i izveštaja blagajnika Mila Stevanovića usledio je izbor nove uprave u kojoj su uz predsednika Antića, sekretar Goran Novaković i stari-novi blagajnik Mile Stevanović. Nadzor nad radom UMUŠ-a poveren je Milenku Gašiću.

Novoizabrani predsednik Vlado Antić je zahvalio svima na ukazanom poverenju i obećao da će ga opravdati. Kao glavne ciljeve UMUŠ-a naveo je saradnju sa instutucijama u Švajcarskoj, BiH, Srbiji, proširenje uprave novim članovima i veću saradnju sa Majevičanima.

– Prioritet nam je razvoj opštine Lopare i dalje ćemo tražiti nove investitore koji će biti spremni da ulažu u našu opštinu. Dane dijaspore smo ove godine u saradnji sa Opštinom Lopare produžili na osam dana. Uskoro će biti napravljen i detaljan program. I dalje ćemo organizovati humanitarnu akciju Pečenice za Božić i biti sponzor zlatnika pobedniku u plivanju za Časni krst – istakao je Antić i pozvao sve koji mogu da budu na obeležavanju slave Opštine Lopare.

Savo Mitrović ističe da je skupština protekla u najboljem redu.

– Želim da zahvalim svima koji su došli da podrže rad UMUŠ-a. Nadamo se da ćemo i dalje raditi na zadovoljstvo svih članova. Kao i obično priredili smo večeru za sve prisutne. Imali smo i specijalnog gosta glumca Branka Babovića poznatog kao Đuro Palica, koji je svojim nastupom nasmejao sve prisutne u sali – izjavio je Mitrović.

Rad u tri pravca

Savo Mitrović navodi da UMUŠ radi u tri pravca: jedan je humanitarna pomoć Opštini Lopare i njenim stanovnicima, ali i drugim opštinama u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH. Drugi je razvoj opštine Lopare kroz 12 projekata iz dijaspore uz dobru saradnju sa lokalnom vlašću. Treći pravac je očuvanje kulture i tradicije uz sklapanje prijateljstva sa drugim klubovima u rasejanju.