SzS
Vuk Jeremić u Užicu

Savez za Srbiju će vrlo brzo doneti konačnu odluku o bojkotu izbora, pošto predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić nema nameru da obezbedi fer i demokratske uslove, iako će deklarativno prihvatiti gotovo sve, rekli su lideri Narodne stranke Vuk Jeremić i Demokratske stranke Zoran Lutovac.

– Vučiću ne predstavlja nikakav problem da ne ispuni zadato obećanje. Verovati da će on u ovakvim okolnostima održati reč i dozvoliti da se održe makar delimično pošteni izbori – od tog posla nema ništa. Uspešnim bojkotom ćemo ozvaničiti činjenicu da u Srbiji situacija više nije normalna – rekao je Jeremić na tribini SzS-a u Užicu, održanoj u prostorijama Demokratske stranke.

Jeremić je naveo da je odluka o bojkotu “trenutak istine” i najbrži put ka smenjivanju Vučićevog režima, i dodao da se time stvari bitno pojednostavljuju jer će postojati samo dve kolone – svi koji su za vlast će izaći na izbore, a svi koji su protiv će ih bojkotovati.

– Uveren sam da je nas koji smo protiv vlasti više. Ali moramo biti svesni i iskušenja koja nam predstoje. Vrlo brzo će doći momenat kada će ambasadori u Srbiji, briselski zvaničnici i evropski ministri od nas tražiti da ipak izađemo na izbore. Ja sigurno neću popustiti, i nadam se da ćemo u SzS u tom trenutku ostati jedinstveni i da niko neće podleći pritisku – rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da će bojkotom opozicije legitimitet vlasti biti narušen, a da će Zapad od Vučića tada tražiti da završi obećano, odnosno da potpiše sporazum kojim bi se Srbija trajno odrekla Kosova i Metohije i omogućila članstvo Prištine u UN.

– Tada bi snagom koju smo dobili u bojkotu trebalo da ga sprečimo u tome, tako da on u očima Zapada izgubi upotrebnu vrednost koju ima sada. A nakon toga, kada na ulici bude dovoljan broj građana, stranci će mu poslati svilen gajtan – u vidu zahteva za demokratske izbore, jer na takvim on ne može da pobedi – zaključio je Jeremić.

Lutovac je rekao da je vlast pristankom na razgovore sa opozicijom na Fakultetu političkih nauka priznala da nema uslova za slobodne izbore, jer se ne bi razgovaralo o tim uslovima da oni postoje.

– Mi tražimo ono što nam pripada, a to su slobodni izbori. Ako to ne daju, naše je pravo da bojkotom i građanskom neposlušnošću brzo dođemo do uslova za fer izbore. Bojkot će biti uspešan ako na izborima ne bude učestvovao SzS, a bilo bi dobro da nam se pridruži i Pokret slobodnih građana (PSG). Mi smo 99 odsto blizu odluke da bojkotujemo izbore i nadam se da ćemo ostati jedinstveni, jer će režim pokušati da nas razjedini – rekao je Lutovac.

2 COMMENTS

  1. Još nije ni raspisao izbore vi već znate da neće biti fer.I ko?Jeremić tmuja obrezani i Lutovac montenegrin.More u Bosnu i Montenegriju pa se tamo igrajte i prepucavajte.A svaki Srbin koji glasa za vas je ili glup ili zlonameran.

  2. Ni jednom ni drugom, ne dati glas. Zahtevati da javno kazu ko su im bili roditelji u starom sistemu.
    I u Nemackoj deca najvecih ugnjetivaca imaju svoju partiju i sasvim desno su se pozicionirali i tako se nadaju da povrate vlast. A jos zivi roditelji, koji su dnevno pevali Internacionale, povlace u pozadini konce i daju savete. Vlast po svaku cenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here