EPA/ VALDRIN XHEMAJ
Hašim Tači

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, koji je četiri dana saslušavan pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu, stigao je večeras na Kosovo, gde su ga dočekali građani koji su skandirali “OVK, OVK”.

Organizacija ratnih veterana OVK i građani dočekali su Tačija na prelazu Vrbnica, na koji je došao iz Albanije.

Tači je izašao iz automobila i pozdravio veliku grupu ljudi, javila je “Gazeta ekspres”.

On je prethodno u Tiranu sleteo avionom koji ga je dovezao iz Haga.

Tači je ranije danas najavio da će se sutra obratiti javnosti povodom saslušanja u Specijalnom tužilaštvuu Hagu, prenelo je Kosovo onlajn.

– Upravo sam sleteo u Tiranu iz Haga i uveče ću stići na Kosovo. Sutra u 20 časova ću se obratiti javnosti o poslednja četiri dana u Hagu. Želim vam lep vikend. Uveravam vas da niko ne može da nam prekraja istoriju – napisao je Tači u objavi na Fejsbuku.

Optužnica protiv Tačija podignuta je 24. aprila i sada se nalazi kod sudije, zaduženog za njeno preispitivanje i donošenje odluke o potvrđivanju, saopštilo je krajem juna Specijalizovano tužilaštvo.

Prema saopštenju tužioca, Tači, lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice terete se za skoro 100 ubistava na Kosovu.

Žetve krivičnih dela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politicki protivnici.

2 COMMENTS

  1. Тако се дочекује човек који се бори за свој народ,а ми би и рођену мајку продали колико смо поткупљиви и превтрљиви.

    • NIJE ISTINA OVO STO PISES ZABORAVIO SI RECI OVAJ SUMSKI KRIMINALAC KOJI JE IZVRSIO ZLODELA NAD SRBIMA A I ROMIMA ZIVA ISTINA

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here