Bivši kosovski predsednik Hašim Tači, koji se trenutno nalazi u zatvoru Haškog tribunala gde mu se sudi za zločine protiv čovečnosti, čestitao je premijeru Albanije Ediju Rami pobedu na nedavno održanim izborima.

Rama je to objavio na svom Fejsbuku, navodeći da mu je Tači poručio da pored Albanije brine i o Kosovu i da se uvek borio za ujedinjenje sa Albanijom.

“Tek kada je Kosovo oslobođeno, shvatili smo da je ujedinjenje bilo daleko i nemoguće. Takođe sam se borio za ovaj ideal sa Kosovom unutar Albanije. Kada su mogućnosti bile ograničene, borio sam se za Kosovo kao državu – ponos svog života. Trudio sam se za Kosovo, ali i pogrešio – jednom entuzijazmom idealiste, a kasnije arogancijom vladara”, napisao je Tači.

Dodao je da nije pogrešio jedino po pitanju Rame koji mu je uvek davao podršku.

“Želim vam da i dalje dajete sve od svoje duše za Albaniju. To je zato što čak i kada u dane kada sunčeva svetlost ne prodire kroz zatvorene zidove ćelije, sunce zagreje moje srce samo kada su Albanija i Kosovo dobro”, zaključio je Tači.

Rama je u utorak proglasio pobedu na izborima u Albaniji, gde je prema preliminarnim rezultatima osvojio 74 od 140 mandata u parlamentu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here