EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Hašim Tači

Bivši generalni sekretar Natoa Džordž Robertson u intervjuu za Kalčo prokomentarisao je sudski proces protiv bivših čelnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u Specijalizovanim većima u Hagu. Govoreći o Hašimu Tačiju rekao je da on ima liderske kvalitete, te da bi mogao da se vrati na političku scenu.

– Bio sam na promociji njegove autobiografske knjige koju je imao u Londonu. Održao sam mu govor, gde sam rekao da treba da iskoristi svoje liderske talente. Bio je kompleksna ličnost sa osobinama džinovskog vođe. A ko zna, možda se jednog dana ponovo vrati na scenu – izjavio je Robertson, dok nije progovorio i o bivšoj glavnoj tužiteljki Haškog tribunala.

Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići i Redžep Seljimi optuženi su po osnovu individualne krivične odgovornosti sa šest tačaka za zločine protiv čovečnosti: progon, zatvaranje, druga nehumana dela, mučenje, protivpravno ubijanje i prisilni nestanak lica.

3 COMMENTS

  1. Izgleda po priloženom posljednjih dva mjeseca iste izjave čujemo i od pojedinih EU prestavnika sad i Džordž Robertson bivši Generalni Sekretar NATO a daje potpuno isto mišlenje ovo nije nimalo slučajno unazad nekoliko mjeseci ..!!
    Prjed izbore na ,Kosovu izgleda ,Kwislinzi.!!( Nevidljivih ) spremaju nam veliko iznenađenje hoče da vrate UČK vodže u scenu kosovske politike ovo ne miriše na dobro ako se dokažu nevini pred Haškim Sudom Pravde onda imačemo veliki preokret cjelog naroda u ,Političkoj sceni na ,Kosovu biče ,Radikalniji to jesmo jednom imali nije bilo snjima lako sječam se ,jako dobro Prkošenje Tačija u pregovorima demostriranje sile i moči vladara hhmm ne miriše na dobro biče glavobolje ,izgradnja Novih Vojnih Kasarni i Policiskih Stanica u toliko velikom broju Kupovina Oružja i Oruđa
    u tolikvim količinama, jačanje intervenciju vazdušnog prostora iznad ,Kosova sa Dronovima Bajraktar i bezpilotnim Avionima 7 generacije ,Kizilelma Motorizovanje Transporterima Stvaranje Vojske Kosova članstvo njeno u NATO u jačanje Extremne djesnice ,Ratnog krila ,Albanaca u Makedoniji Albaniji sad i na Kosovu več vidljivo da se spremaju za veliki izazov ovo je samo neki SAD projekat 2025- 2028 god na pomolu.

    • Mislim da smo mi na Balkanu nebitni – valjda ćemo imati dovoljno pameti da se dogovorimo sa Albancima šta je čije – Tači je potpisao Briselski sporazum i ako ga SAD vrate na političku scenu to će biti isključivo zbog formiranja ZSO, očuvanja srpske kulturne i verske baštine i sklanjanja Kurtija koji im se izmakao kontroli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here