Kosovo online
Hašim Tači

“Kosovo nema vremena ni za čije hirove, potrebno nam je jedinstvo”, rekao je Hašim Tači na konferenciji za novinare posle celodnevnih sastanaka sa liderima političkih partija, komentarišući to što se jedino lider Samoopredeljenja i premijer Kosova Aljbin Kurti nije odazvao njegovom pozivu, iako je prethodno potvrdio da će doći.

Tači je rekao da će se sastati sa premijerom Kurtijem u narednom periodu, kada god on misli da je to neophodno. On je naveo da je danas informisao lidere političkih partija o svom nedavnom boravku u SAD i sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, napominjući da je dobio njihovu podršku za procese kroz koje Kosovo prolazi.

Tači je zahvalio pojedinim političkim partijama na konstruktivnosti, među ostalima DSK-u i Srpskoj listi.

– Da bih proširio politički konsenzus i transparentnost, danas sam održao konstruktivan sastanak sa predstavnicima Srpske liste, sa ministrom Daliborom Jevtićem i predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem. Uloga srpske zajednice je od posebnog značaja u izgradnji demokratije. Mi ćemo nastaviti sa tim konsultacijama – rekao je Tači.

Tači je i na današnjoj konferenciji za novinare govorio o sastnku u Vašingtonu sa Vučićem uz posredstvo specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Srbije i Kosova Ričarda Grenela i istakao da na tom sastanku nije bilo reči o promeni granica, a dodao je i da su pojedinci, govoreći o tome, želeli da zbune javnost.

– Sastanak u Vašingtonu je bio izraz dobre volje, to je nova prilika za obe zemlje, koju su stvorile SAD fokusirajući se na ekonomski razvoj, otvaranje novih radnih mesta i budućnost. Svaki sporazum koji se postigne biće u skladu sa Ustavom Kosova – naglasio je Tači.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here