Tanjug/AP
Hašim Tači i Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

U sredu, 2. septembra, lidere Kosova i Srbije u Beloj kući ugostiće američki izaslanik za dijalog Ričard Grenel i Robert O’Brajen, savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika Trampa. Međutim, zajedno sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, kako se očekuje, neće biti predsednika Kosova Hašima Tačija, javlja Koha.

Tako je barem nagovestio Grejson Vinsent iz američkog Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vinsent, upitan da li je poziv za sastanak upućen Tačiju, spomenuo je samo Hotija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao lidere koji će biti na sastanku.

– Savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajen primiće 2. septembra lidere Srbije i Kosova sa ambasadorom Grenelom. Sjedinjene Države se raduju ovim važnim razgovorima sa predsednikom Vučićem i premijerom Hotijem. Sjedinjene Države veruju da je napredak u ekonomskoj sferi ključ za napredovanje mirovnog procesa – rekao je Vinsent.

Koha je pitala i Predsedništvo Kosova da li će Tači biti prisutan na sastanku, ali još nije dobila odgovor.

U međuvremenu, Tači je tokom dana pozdravio organizaciju sastanka pod posredovanjem Sjedinjenih Država, ali nije pisao o članovima kosovske delegacije.

Sličan sastanak u Vašingtonu odložen je 27. juna, nakon što je Specijalizovano tužilaštvo objavilo optužnicu protiv kosovskog predsednika.

3 COMMENTS

  1. Znači nema nikakvog dogovora jer on je glavni igrač USA doslovce čekaju se izbori i bolja prilika .

  2. Opet neki pregovori, na kojima ce “nasa strana” opet da odradi nesto u korist nezavisnosti Kosova. Ne secam se nicega iz tih pregovora, korisnog za Srbiju. A bas mi se nesto “zakaci u pamcenje” danasnja izjava AV:
    “Srbija nije u poziciji, a i ne bi bilo dobro da je u poziciji da odbija razgovore”. Pa dokada on to namerava da razgovara? Meni se cini dok konacno ne odradi priznanje Kosova.

  3. PREGOVORI SA MENTORIMA SIPTARSKIH KRIMINALCA I BANDITA KOJI SU VADILI ORGANE SRBIMA A I DRUGIH NEALBANACA SA PROKLETIJE

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here