EPA//Valdrin Xhemaj
Hašim Tači

Predsednik Kosova Hašim Tači oštro je kritikovao kosovske institucije posle otkazivanja samita u Parizu, što je, kako je rekao, nanelo štetu Kosovu kada se radi o poštovanju međunarodnih partnera.

Kako je preneo RTK, Tači je rekao da međunarodni partneri vide Kosovo odgovornim za blokiranje dijaloga zbog toga što se nisu sastali u Parizu i zbog odlaganja odluke o liberalizaciji viznog režima.

“Brze, nekoordiniSane i pogrešno donošene odluke i postupci državnih institucija Republike Kosovo ozbiljno su ugrozile poštovanje i podršku zapadnih partnera Kosovu. Kao posledica toga, naši međunarodni partneri, nažalost, danas vide Kosovo odgovornim za blokiranje dijaloga, zbog neuspeha zakazanog sastanka u Parizu i odlaganja odluke o liberalizaciji viznog režima za naše građane”, napisao je Tači na fejsbuku.

On je rekao da je neuspeh procesa započeo u Berlinu, a otkazivanje pariskog samita trebalo bi da služi kao upozorenje lokalnim akterima.

“Zastoj u dijalogu i otkazivanje pariskog samita, označava korak unazad za evropsku budućnost obe zemlje, Kosova i Srbije. Stoga pozivam EU i SAD da ne zaustave svoje napore za nastavak dijaloga i postizanje mirnog sporazuma”, rekao je Tači.

TAGOVI:

1 COMMENT

  1. Šta ovaj bronzani stalno nešto mudruje!?
    Hoće te li mi reći da je ovaj starosedelac balkana? Ovaj!?
    I ko je ovde došljak a ko žrtva? Ajde neka mi objasni neko? Antropološki ove karikature su starosedeoci balkana? Boja kože, lice, lobanje… na Kavkaz, tamo vam je mesto bronzani, tamo odakle su vas doveli Britanci
    da ratuju protiv Srbije u balkanskim ratovima.i 1913 su vam formirali državu u kojoj su vam pomogli da asimilujete sve starosedeoce na tom prostoru. Sada bi ste još dalje… E pa dalje neće moći!? Vratićemo se na staro, svakom svoje. Koje su tekovine vaše kulture Srpske crkve i manastiri koji odolevaju 8 vekova. Ovo nije latinska Amerika, nite ste vi Kolumbija. Ovo je Evropa. A vi će te morati tamo odakle ste došli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here