EPA
Hašim Tači

Specijalizovano tužilaštvo zatražilo je niz mera za ograničenje kontakata i komunikacije trojici optuženih u Pritvorskoj jedinici Specijalizovanih veća – Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju i Redžepu Seljimiju. Pretresni panel je odobrio nekoliko tih mera.

Specijalizovano tužilaštvo je preduzelo ovaj korak da bi se pozabavilo pokušajima uticaja na svedoke i ometanja njihovog svedočenja, te drugih pretnji integritetu postupka u predmetu Tači i drugi, naveli su u zvaničnom saoštenju.

Istrage Specijalizovanog tužilaštva po pitanju ometanja pravde pokazuju da su trojica optuženika koristili svoje neprivilegovane posete kako bi nezakonito delili poverljive informacije i, u slučaju g. Tačija, u više navrata davali upute posetiocima da pokušaju da manipulišu izjavama svedoka, dodaje se.

Specijalizovano tužilaštvo izuzetno ozbiljno shvata ometanje pravde, te će nastaviti istrage i krivično gonjenje svakoga ko je umešan u bilo koji takav slučaj, uključujući i one koji zastrašuju ili utiču na svedoke ili daju financijsku ili drugu vrstu podrške za ovakva krivična dela, zaključili su.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here