Youtube/Dejan Dimitrijevic
Hašim Tači pred sudom u Hagu

Bivši politički i vojni lideri OVK koji se nalaze u pritvoru Specijalnog suda u Hagu, trenutno mogu da kontaktiraju sa članovima svojih porodica samo putem video poziva.

Specijalni sud potvrdio je da optužene, koji su u pritvoru u Hagu, niko ne može fizički da poseti.

– Generalno, lične posete pritvorskom objektu trenutno nisu moguće zbog mera povezanih sa Covid-19. Umesto toga, da bi se olakšao redovan kontakt sa porodicom, omogućeni su sastanci putem video veza i plaća se razuman broj telefonskih poziva pritvorenicima – rekla je portparolka Specijalnog suda Angela Griep.

Sedam bivših političkih i vojnih vođa OVK optuženi su za niz krivičnih dela, od zastrašivanja svedoka kojima su težili bivši čelnici Organizacije ratnih veterana OVK, do ubistava i okrutnog postupanja sa ljudima, za koje su optuženi bivši lideri OVK Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići, Redžep Seljimi i Saljih Mustafa

Pritvorski centar Specijalnog suda nalazi se u zatvorskom kompleksu “Haglanden” u Hagu. Ovaj zatvor je jedinstven u Holandiji i jedini u kome se pritvorenicima pružaju usluge fizičkog i psihijatrijskog lečenja 24 sata dnevno.

“Haglanden” se nalazi u Ševeningenu i može da primi oko 200 ljudi.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime