Martin Jol, holandski fudbalski trener, pričao je o amsterdamskom Ajaksu i njihovom narednom protivniku u polufinalu Lige šampiona.

Ajaks i Totenhem prvi meč u polufinala Lige šampiona igraju u utorak, u Londonu.

Holanđanin je tokom trenerske karijere vodio i Ajaks i Totenhem, a u polufinalu navijaće za – “pevce”.

– Navijač sam Totenhema još otkada sam imao sam godina. Zajedno sa bratom sam postao fan Pevaca i imao sam dres Džimija Grivsa. Kada sam postao menadžer ekipe, živeli smo u Čigvelu i ja sam jedini koji sam i posle odlaska ostao da živim tamo. Volim Totenhem, on će zauvek biti moj klub – rekao je Jol.

Jol je najviše pohvalio mladog fudbalera “kopljanika” Zijeha, a dotakao se i priče o bivšem igraču Sautemptona, Dušanu Tadiću.

– Da sam danas u Totenhemu, doveo bih Zijeha. Nije najjači na terenu, ali se razvija u veoma dobrog igrača. Na primer, pogledajte Tadića. Bio je prosečan igrač u Premijer ligi, dok je u Holandiji jedan od najboljih u ligi. Nije u Holandiji tako teško kao što ljudi misle – ističe Jol.

Prema njegovom mišljenju ključ uspeha Ajaksa je njihova hrabrost.

– Stvar sa Ajaksom je u tome što njih nije briga za Totenhem. Ni za Real Madrid, ni za Juventus – koje su ‘tukli’ u gostima ove sezone. Igraju u neku ruku kao Holandija pre 25 godina. I baš zato što ih nije briga je ‘kvaka’ zašto su tako dobri protiv velikih timova. Biće to strašne dve utakmice – zaključuje Holanđanin.

Izvor:
Vestionline, B92

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here