Tadić: Kandidatura pre kraja godine

0

 

Boris Tadić i šef italijanske diplomatije Franko Fratini

"Trenutno veoma pažljivo razmatramo najpogodniji datum za zvanično podnošenje kandidature i vrlo je verovatno da će se to dogoditi pre kraja godine", rekao je Tadić u intervjuu italijanskoj agenciji Ansa.

 

Tadić je istakao značaj koji za Srbiju ima podrška Italije na političkom i ekonomskom planu i u tehnološkom razvoju, a posebno na planu evropske integracije.

 

"Želim da zahvalim (ministru spoljnih poslova Franku) Fratiniju i italijanskoj vladi i državi za suštinsku podršku evropskoj integraciji Srbije", rekao je Tadić i naveo da se nada da će italijanski parlament biti prvi koji će ratifikovati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU sa Srbijom, posle odmrzavanja.

 

Da podsetimo, prošle nedelje tokom sastanka ministara spoljnih poslova EU u Luksemburgu, šef švedske diplomatije Karl Bilt je negodovao zbog preuranjenog poziva italijanskog kolege Fratinija, upućenog Srbiji da podnese kandidaturu za članstvo u EU bez obzira na blokadu SSP-a.

 

Tokom Tadićeve posete Italiji u Torinu će biti najavljen novi model automobila koji će “Fijat” proizvoditi u fabrici u Kragujevcu, javlja Ansa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here