EPA-EFE/MARIO CRUZ

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić govorio je o očekivanjima pred Svetsko prvenstvo.

Tom prilikom je upitan o plasmanu u nokaut fazu, a odgovorio je u stilu selektora Dragana Stojkovića Piksija.

– Kako bre eventualno (smeh)…Nema eventualno, moramo. Da li možemo da ponovimo uspeh Hrvata iz Rusije? Možemo. Treba ići postepeno, stepenicu po stepenicu. Prvo da prođemo grupu, a onda idemo dalje. Imamo velike planove, možemo da igramo sa svima. Hoćemo svakoga da pobedimo i pokažemo da smo jako dobra ekipa. Mister nam je rekao da gledamo sebe, verujemo u sebe, a ranije smo više pričali o drugima, nemoj ovo, pazi ono…Uvek smo se bavili više protivnikom. To je prošlo vreme, ovo je neka druga Srbija – rekao je Tadić u razgovoru za FSS.

Upitan je i šta je selektor svojim dolaskom doneo.

– Doneo je osmeh, sreću, doneo je zadovoljstvo, harizmu. Doneo je dosta pozitivne energije sa svih strana. Sve ovo kada se spoji dobije se ono što smo mi dobili plasmanom na Prvenstvo sveta. Mislim da su sa njim svi zadovoljni, javnost, igrači. Način na koji igramo je super, napokon igramo ofanzivan, lep fudbal za oči. Svi hoće da te gledaju, svi hoće da nas bodre. Svaka mu čast, stvarno je zadovoljatvo igrati za njega – kaže Tadić.

Pred Srbijom su dva kontrolna meča protiv Mađarske i Danske, a potom u junu sledi Liga nacija. Stoga se postavlja pitanje da li Srbija može do elite?

– Nadam se. Dosta je teška grupa, sve utakmice poslužiće nam i kao priprema za ono što nas očekuje na Svetskom prvenstvu. Ne treba se, dakle, previše opterećivati, ali treba držati taj pobednički mentalitet. Pokušati svaki meč rešiti u svoju korist, da se dominira u našem stilu. Ovoj Srbiji je mesto u A grupi Lige nacije – zaključio je Tadić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here