Tadić sa albanskim šefom diplomatije

0

Tadić je, kako je saošteno, naglasio važnost sporazuma o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala, međunarodne ilegalne trgovine drogom i međunarodnog terorizma, koji će potpisati Srbija i Albanija.

Uprkos različitom mišljenju o pitanju Kosova i Metohije, akcenat razgovara je stavljen na poboljšanje bilateralne saradnje, koja je na niskom nivou, posebno u ekonomskoj oblasti, navedeno je u saopštenju.

 

Meta bi trebalo da se sastane i sa potpredsednikom Vlade Srbije za evropske integracije Božidarom Đelićem.

 

Dačić i Meta potpisali sporazum o borbi protiv terorizma
 

Zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je večeras u Beogradu sa zamenikom premijera i ministrom inostranih poslova Albanije Iljirom Metom o saradnji dve zemlje u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i borbi protiv ilegalne trgovine narkoticima.
Tom prilikom, Dačić i Meta potpisali su Sporazum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala, međunarodne ilegalne trgovine drogama i međunarodnog terorizma.

 

Albanija smatra da je poseta potpredsednika njene vlade i ministra spoljnih poslova Beogradu "istorijska", izjavio je u Tirani šef Metinog kabineta Sokol Dervišaj.

 

Neslaganje oko Kosova ne sme biti prepreka za saradnju
 

Ministri spoljnih poslova Srbije i Albanije, Vuk Jeremić i Iljir Meta, složili su se večeras u Beogradu da uprkos tome što između dve vlade postoji duboko neslaganje po pitanju statusa Kosova, to ne sme biti prepreka za saradnju dve države na drugim poljima.
"Postoji ogromna razlika u stavovima po pitanju budućeg statusa Kosova i Metohije, koja nije smanjena ni našim današnjim razgovorima, ali dogovorili smo se da tu razliku izolujemo kako ne bi opterećivala naše odnose u drugim sferama", rekao je Jeremić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa albanskim kolegom.
Meta je kazao da vlade Srbije i Albanije "imaju različite stavove po pitanju Kosova, ali se slažemo u tome da je budućnost celog regiona u Evropskoj uniji bez izuzetaka".

 

 

Beogradski mediji javljaju da im je u ambasadi Albanije u Beogradu rečeno da će Meta u petak prisustvovati i komemoraciji povodom godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here