Ovog utorkaigrani su mečevi 2. kola Lige šampiona koji su doneli brojne zanimljive rezultate i golove. Tako je srpski reprezentativac Dušan Tadić postigao gol u remiju Atalante i Ajaksa od 2:2, Real je u poslednjim minutima uspeo da izvuče bod u Nemačkoj protiv Mehengladbaha, dok je Mančester Siti ubedljivo savladao Olimpik Marsej sa 3:0. 

Posle odlične utakmice u Moskvi i sjajnog otopra koji je Lokomotiva Marka Nikolića pružila najboljoj ekipi u Evropi, minhenskom Bajernu, večeras je odigrana i druga utakmica drugog kola Grupe A Lige šampiona, u kojoj je Atletiko u Madridu savladao Salcburg sa 3:2.

Markos Ljorente je u 29. minutu doveo Madriđane u vođstvo, a gosti su uzvratili lepim golom Soboslaja jedanaest minuta kasnije.

Početkom drugog poluvremena najava iznenađenja, Beriša je doneo preokret ekipi Salcburga, ali je bilo dovoljno vremena da Atletiko uzvrati,. što se i dogodilo.

Žoao Feliks je pet minuta kasnije izjednačio na 2:2, a isti igrač je doneo i preokret u 85. minutu, pa je Atletiko ipak osvojio sva tri boda u ovom meču.

Grupa A

Lokomotiva – Bajern 1:2
Atletiko Madrid – Salcburg 3:2

Tabela: Bajern 6, Atletiko 3, Lokomotiva 1, Salcburg 1.

Liverpul je upisao i drugu pobedu u dva odigrana kola, ali Jirgen Klop posle meča sa Midtjilandom ima jednu veliku brigu više. Naime, tokom prvog poluvremena, na povredu se požalio Fabinjo koji nije mogao da nastavi meč, a sve ovo dobija dodatno na težini ako se ima u vidu da je Fabinjo na poziciji štopera zamenio povređenog Van Dajka.

Za sada je neizvesno koliko će dugo Fabinjo pauzirati, a večeras ga je zamenio 19-godišnji Ris Vilijams kome je ovo bio debitantski nastup u Ligi šampiona.

Jiegen Klop je večeras u prvom poluvremenu poštedeo napora svoje najveće adute u ofanzivi – Firmina, Manea i Salaha, a njihove alternative su u tom delu igre bile prilično bezopasne.

Nije Liverpul briljirao ni u nastavku, ali je stigao do vodećeg gola u 55. minutu. Bila je to lepa, brza, jednostavna akcija koju je započeo Aleksander-Arnold sa desne strane, odlično je na ulasku u kazneni propstor sarađivao sa Šaćirijem, a na kraju asistirao za Dioga Žotu, koji sa četiri-pet metara rutinski šalje loptu u nebranjenu mrežu – 1:0.

Midtjiland je imao stopostotnu šansu za izjednačenje u 89. minutu, kada se Drejer majstorski oslobodio Gomeza, a onda iz veoma izgledne pozicije iskosa sa desne strane pogodio samo spoljni deo mreže.

Liverpul je ekspresno kaznio ovaj promašaj. Salah je pobegao Paulinjo, ovaj ga obara u kaznenom prostoru i ”Redsi” su iznudili jedanaesterac. Salah je i izveo najstrožu kaznu, precizno, za potvrdu trijumfa – 2:0.

Za to vreme, snage su u Bergamu odmerile ekipe Atalante i Ajaksa, svakoj je pripalo po poluvreme, na kraju 2:2.

Ajaks je poveo posle pola sata igre. Gosens je u svom kaznenom prostoru nesmotreno reagovao u duelu sa Traoreom, pa je sudija Skomina pokazao na belu tačku. Siguran realizator jedanaesterca bio je naš Dušan Tadić.

Osam minuta kasnije, ”Kopljanici” su duplirali svoju prednost. Neres je delovao po levoj strani, odlično je centrirao za Lasinu Traorea, koji iz dva pokušaja uspeva da ugura loptu u mrežu – 0:2.

Činilo se da Atalanta nema rešenje za igru Ajaksa, koji je prošlog vikenda sa 13:0 savladao VV Venlo, ali u nastavku druga slika na terenu, zahvaljujući Duvanu Zapati.

Snažni kolumbijski napadač je u 54. minutu na asistenciju Gomeza prepolovio prednost gostiju, a šest minuta kasnije ga je Pašalić lepo proigrao, Zapata je umakao svojim čuvarima i snažnim udarcem iskosa sa desne strane savladao Onanu za izjednačenje na 2:2!

Grupa D

Liverpul – Midtjiland 2:0
Atalanta – Ajaks 2:2

Tabela: Liverpul 6, Atalanta 4, Ajaks 1, Midtjiland 0.

Liga šampiona, 2. kolo:

Šahtjor – Inter 0:0
Lokomotiva Moskva – Bajern Minhen 1:2 (0:1)
Mirančuk 70 – Gorecka 13, Kimih 79
Atalanta – Ajaks 0:2 (0:2)
Tadić 30 (p), Traore 38
Atletiko Madrid – Salcburg 1:1 (1:1)
Ljorente 29 – Soboslaj 40
Menhengladbah – Real Madrid 1:0 (1:0)
Tiram 33
Liverpul – Mitjiland 0:0 (0:0)
Marsej – Mančester siti 0:1 (0:1)

Tores 18
Porto – Olimpijakos 1:0 (1:0)
Vijera 11

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here