Tanjug
Kosovska Mitrovica

Prvi potpredsednik kosovske vlade Besnik Tahiri je, nakon što su članovi srpske vlade juče položili zakletvu u Skupštini Srbije u čijem tekstu se pominjanje Kosovo, uputio poruku premijerki Srbije – da Kosovo nikad više neće čuvati Srbija.

“Članovi kabineta Ane Brnabić sinoć su pročitali tekst zakletve u kojoj se između ostalog kaže: Zaklinjem se na vernost Republici Srbiji, sa odgovornošću i zalaganjem posvetiću se očuvanja Kosova i Metohije”, navodi Tahiri u objavi na Fejsbuk nalogu.

Premijerki Brnabić i ministrima iz njenog kabineta Tahiri je poručio da “Kosovo čuva narod, krv boraca, demokratske institucije i naše nacionalno i međunarodno pravo”.

“Veliko je licemerje s jedne strane zahtevati dijalog i normalizaciju odnosa, a s druge nepromišljenim izjavama podsticati sukob. Jedna stvar je jasna, Republiku Kosovo nikad više neće čuvati Srbija niti će joj se vratiti”, poručio je Tahiri.

4 COMMENTS

    • Ko kaze da mi molimo srbiju.oni vas lazu.mi molimo europsku uniju da glasa za narod republike kosova.a taj dogovor se vodi ko trajno mirno resenje izmedzu 2 drzave.vi ne priznajete kosovo mi ne priznajemo srbiju.kraj price

      • Auuu ala je Bitno za Srbiju dalice biti priznata od Kosova !! Haha koja glupost !!
        Srbija je od sveta pritnata drzava ,sto vi nikad necete biti .
        Sto se mene tice moze taj konflikt biti zzamrznut jos milion godina .
        Srbija jaca i ide ekonomski svake godine vise napred ,a vi idete nazad u 17 vek .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here