Kosovo online
Besnik Tahiri

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Besnik Tahiri rekao je da je pitanje srpskog dinara, nakon odluke Centralne banke Kosova, da zabrani ovu valutu za plaćanja, tema o kojoj ne treba razgovarati u Briselu, odnosno u dijalogu sa Srbijom u kome posreduje Evropska unija.

Tahiri je ove komentare dao na konferenciji za novinare nakon sastanka rukovodstva skupštine.

– O dinaru ne treba da se razgovara u Briselu. Ovo je unutrašnje pitanje, rešenje mora biti dato na Kosovu sa našim međunarodnim partnerima i sa argumentima koje vlada ima – izjavio je Tahiri.

Ove nedelje je u Briselu, uz posredovanje izaslanika za dijalog Miroslava Lajčaka, održan je sastanak delegacija Kosova i Srbije na kome je razgovarano o dinaru.

– Nema logike da se o zvaničnoj valuti razgovara u drugom slučaju, jer se o tome odlučuje u našoj zemlji – poručio je Tahiri.

Ono što vlada treba da uradi jeste da o ovoj temi razgovara na Kosovu sa zainteresovanim stranama.

– Da li je zainteresovana Evropska unija ili Sjedinjene Američke Države, o tome treba razgovarati u Prištini. Zašto da idemo u Brisel da razgovaramo o valuti Kosova, ili da idemo da razgovaramo o internoj regulativi CBK? – upitao je on.

To bi, po oceni poslanika AAK, trebalo da se dešava na Kosovu.

– Velika je nesreća što je naša unutrašnja odluka postala međunarodna tema. Gde je logika da unutrašnje pitanje postane međunarodno. Svi vladini koraci u tom pravcu su pogrešni. Prvo je trebalo da o tome bude prethodno obaveštenje, dat rok i doneta odluka koja je nepovratna – zaključio je on.

1 COMMENT

  1. О ДИНАРУ НЕМА РАЗГОВОРА
    Р1244УН
    КАЖЕ КиМ ЈЕ СРБИЈА
    ЛЕГАЛНА ВАЛУТА НА ТЕРИРИТОРИЈИ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ ЈЕ ДИНАР

    ПРЕКИДАМО ПРЕГОВОРЕ
    ПРЕГОВОРИ
    СЕ ВРАЋАЈУ У УН
    ОДАКЛЕ ЈЕ И ДОШЛА Р1244УН
    КОЈУ нато ЗЕМЉЕ НЕ ПОШТУЈУ.

    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here