Tanjug

Novinarka američkog lista Politiko Nahai Tusi objavila je da je došla u posed dopisa iz Ambasade SAD u Prištini, za koji kaže da ga je potpisao ambasador Filip Kosnet, a u kome se između ostalog kaže da je Kosovo predstavljeno kao „opustošeno pandemijom“, prenosi Gazeta Ekspres.

– Kosovo se ponaša kao zemlja oslobođena pandemije, ali Kosovo je devastirano i opustošeno pandemijom. U SAD ako ne nosite masku u javnosti mogli bi da završite na viralnom videu, a na Kosovu je veća verovatnoća da ćete biti na društvenim mrežama ako je ne nosite – napisala je Tusi u jednom od nekoliko postova na društvenoj mreži Tviter.

Kako je dodala, ambasada u Prištini se suočava i sa manjkom osoblja.

– Ambasada ima smanjeno osoblje, tako da postojeće osoblje ima više zaduženja od uobičajenog dela zadataka. Otprilike 20 odsto zaposlenih u ambasadi je obolelo od Covida-19, a veliku većinu čine i zaposleni sa Kosova, što je pokazatelj neefikasne kontrole bolesti na Kosovu  – navodi se dalje.

Takođe je rekla da su zaposleni u ambasadi i pre situacije izazvane pandemijom imali problema sa zagađenjem vazduha, nedostatkom zelenih površina, malim šansama za aktivnosti na otvorenom i lošom infrastrukturom u glavnom gradu Kosova.

U dopisu se, prema rečima novinarke, pominju i psi lutalice, koji “mogu biti agresivni kada su gladni“.

– Iz ovog i drugih razloga, osoblje ambasade je često bilo zatvoreno tokom krize Covida-19 – napisala je Tusi.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here